Trke i testiranja

Binotto: Mislim da nismo pogrešili što smo pokušali da pojurimo pobedu

Charles Leclerc na trci za VN Turske 2021.

Šef ekipe Ferrari kaže da je jučerašnji rezultat ostavio nešto gorči ukus nakon što se rizik za Leclercom nije isplatio.

Monačanin je bio siguran na trećem mestu, a kada su vozači ispred njega otišli na promenu guma, on je ostao na stazi. Ferrari je želeo da pokuša da dovede Leclerca do kraja trke sa samo jednim setom guma i eventualno se bori za pobedu.

Ipak, nakon nekoliko problematičnih krugova na novom setu guma, Valtteri Bottas je pronašao tempo, obišao Leclerca i vratio se na prvo mesto.

Charles Leclerc i Valtteri Bottas
Valtteri Bottas obilazi Charlesa Leclerca na prvo mesto na VN Turske 2021.

Ferrari je primetio da njihov vozač gubi previše vremena i u tom trenutku su ga uveli u boks, a na stazu se vratio na četvrtom mestu ispred Sergia Pereza.

Posle toga je Hamilton otišao u boks, pa je vozač Ferrarija na kratko ponovo bio treći, ali je Perez imao više brzine i obišao je Leclerca, koji je na kraju završio kao četvrti.

Šef ekipe Ferrarija Mattia Binotto žali za propuštenom prilikom.

Chares Leclerc
Chares Leclerc ispred Sergia Pereza na VN Turske 2021.

„Verovali smo i pokušali. Ostao je gorak ukus nakon trke i verovali smo da Leclerc može do pobede. Mislim da smo bili hrabri što smo pokušali da probamo da pobedimo. Lako smo držali treće mesto i rizikovali smo da izgubimo tu poziciju dužim ostankom na stazi. To se na kraju i dogodilo, ali bila je i velika prilika za pobedu. Mislim da je ispravno što smo pokušali. Charles je bio ispred Pereza kada se vratio na stazu, ali su svi u prvih nekoliko krugova na novim gumama imali problem i to nas je na kraju koštalo podijuma“, izjavio je Binotto.

Leckerc nije jedini vozač koji je platio cenu kasnijeg pit-stopa pošto je istu strategiju imao i Hamilton. Britanac se takođe dosta mučio kada je izašao na stazu na novim gumama, a Binotto smatra da su Hamilton i Leclerc brže upali u problem zbog toga što su od povratka na stazu morali više da forsiraju.

Charles Leclerc
Charles Leclerc na trci za VN Turske 2021.

„Obojica su imali problem sa zadnjim gumama. Staza je bila suvlja nego na startu, ali je glavni problem predstavljalo t koliko se forsira. Charles se vratio odmah ispred Pereza i nije imao vremena da dovede gume do optimalnog stanja“, rekao je Binotto.

Carlos Sainz je doneo dodatne bodove Ferrariju osvajanjem osmog mesta, pa se italijanski im sada približio McLarenu na samo 7.5 bodova u šampionatu konstruktora.

Od sada nas možete pratiti i na INSTAGRAMU. Vesti kao i ostale novosti možete pratiti i preko našeg Viber Public Chata klikom OVDE kao i našem forumu. Takođe zapratite našu Facebook stranicu i Twitter nalog.

Leave a Reply