Trke i testiranja

Alonso: Sjajno je što imamo Micka Schumachera u Formuli 1

Mick Schumacher i Fernando Alonso na VN turske 2021.

Španac je juče imao manji incident sa Schumacherom kada ga je izvrteo u pokušaju preticanja.

Alonso je vodio velike duele sa Mickovim oce Michaelom pre deceniju i po, a ovog vikenda se našao točak uz točak sa sinom slavnog Nemačkog vozača.

Vozač Alpine je prilikom pokušaja preticanja dotakao bolid Haasa koji se potom izvrteo, a dvostruki svetski šampion je opravdano dobio kaznu.

Nakon trke je isplivao snimak gde su se njih dvojica pozdravili, a Alonso se izvinio za incident.

„Naravno da prihvatam kaznu i žao mi je zbog incidenta“, rekao je Alonso.

Mick Schumacher je odmah prihvatio izvinjenje i rekao: „Takve stvari se dešavaju. Svi vozimo na limitu i u takvim krivinama može da se pokuša obilaženje kasnijim kočenjem.“

Ono što je evidentno je da njih dvojica imaju veliko poštovanje jedan prema drugom.

„Sjajno je što imamo Micka Schumachera u Formuli 1. Mnogo me podseća na oca po skoro svemu što mogu da vidim. Ima mnogo sličnosti i jako mi se dopada što je sa nama u Formuli 1“, izjavio je Alonso.

Ipak, Mick Schumacher trenutno vozi najsporiji bolid na grudu i mnogi se nadaju da će se to promeniti sledeće sezone.

„Samo mogu da mu poželim da u što skorije vreme dobije bolji bolid“, kaže Alonso, koji dodaje da ima lepa sećanja na period kada se trkao protiv Mickovog oca.

Fernando Alonso i Michael Schumacher
Alonso i Schumacher u duelu na VN Turske 2006.

„Jednu stvar sam naučio od Michaela, a to je da nikada ne treba odustajati. On je uvek bio dobar prema meni i imali smo puno poštovanja jedan prema drugom. Učinio je da osećam kao da mi želi uspeh i da treba da uživam u borbi i osvajanju titula“, zaključuje Alonso.

Od sada nas možete pratiti i na INSTAGRAMU. Vesti kao i ostale novosti možete pratiti i preko našeg Viber Public Chata klikom OVDE kao i našem forumu. Takođe zapratite našu Facebook stranicu i Twitter nalog.

Leave a Reply