Szafnauer: Racing Point je jednostavno bolje u kopiranju od drugih timova

f1andcoffee.com

Ovaj tim predmet je rasprave od samog početka sezone.

Od same prezentacije RP20 bolida jasno se videla njegova sličnost sa prošlogodišnjim bolidom Mercedesa, pa tako Racing Point nije krila činjenicu da je kopirala nemački bolid u skladu sa pravilima. Baš zbog ovoga Renault je uložio protest na leganost delova bolida, ali još nije poznata odluka koju FIA treba da donese.

“Mi smo oduvek imali talentovanu grupu ljudi koji nisu mogli da iskažu pun potencijal zbog nedostatka finanisjskih sredstava.” kazao je Otmar Szafnauer za Auto Moto und Sport. “Mi smo ćekali da napravimo ovaj korak već duže vreme, ali nikada nismo imali finansija za tako nešto.”

Sada je situacija nešto drugačija jer su finansijsku injekciju dobili od strane novog vlasnika Lawrenca Strolla. “Mi kupujemo menjač od Mercedesa. On je specijalno dizajniran za naš razvojni tim. Uvek smo bili ograničeni od ovakvih dizajnerskih poduhvata, pa smo tako tražili kompromise. Sada smo uspeli da sve dovedemo na način na koji smo želeli.” dodoa je šef Racing Pointa.

I ako se čeka rezultat protesta koji je Renault uputio, Szafnauer je priznao da je njegov tim bolji u kopiranju od drugih.

“2009. bili smo prvi tim koji je posle Brawna, Toyote i Williamsa doneo dupli difuzor, to samo čak uradili i pre Red Bulla. Kada je McLaren došao sa F-ductom u 2010. mi smo to učinili odmah posle njih. Poznajemo pravila, znamo šta je dozvoljeno. Sada smo 100% u okviru pravila. FIA je posetila našu fabriku u martu i tada smo im mi objasnili kako smo napravili bolid. Oni misle da je 100% legalan. Sada samo trebamo da sve obrazložimo i drugim članovima komisije koji nisu bili prisutni u fabrici.” dodao je Szafnauer.

Vesti kao i ostale novosti od sada možete pratiti i preko našeg Viber Public Chata klikom OVDE kao i našem forumu. Takođe zapratite i našu Facebook stranicu i Twitter nalog.

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *