Vesti

Sky Sports: FIA je započela istragu povodom dešavanja u finišu VN Abu Dabija

Mercedes AMG F1/Wolfgang Wilhelm

Ovaj proces je već startovao još u ponedeljak.

Kako prenosi ova britanska televizija u ovaj proces uključeni su svi važni učesnici trke a njeno okončanje očekuje se 3. febuara, odnosno na samo tri nedelje pre početka prvog testa u Barseloni.

Tada je na VN Abu Dabija Max Verstappen obilaženjem Lewisa Hamiltona u poslednjem krugu došao do svoje prve titule šampiona, ali je ovu trku obeležio kontrovezan momenat zbog izbacivanja sigurnosnog automobila na stazu kada je Latifi doživeo udes i stvari koje su se desile odmah posle toga. Baš zato Mercedes je izrazio svoju ljutnju i želi da se istraži ova situacija kako bi se ona ne bi više ponavljala.

Novi predsednik FIA Mohammed Ben Sulayem je uključen u ovu istragu koja bi trevalo da bude objektivna i transparetna. Tokom nje u ovaj proces biće uključeni i ispitani i direktor trke Michael Masi kao i predstvanici Mercedesa i Red Bulla.

Baš od te poslednje trke u sezoni Lewis Hamilton se nije oglašavao čak nije ni prisustvovao svečanoj ceremoniji i dodeli nagrada. Inače, Sky Sports je preneo informaciju da ukoliko se ova instraga povodnom zadnje trke ne održi, odnosno ne bude doneti konkretni zakljuci, Hamilton možda neće da se takmiči u narednoj sezoni.

Od sada nas možete pratiti i na INSTAGRAMU. Vesti kao i ostale novosti možete pratiti i preko našeg Viber Public Chata klikom OVDE kao i našem forumu. Takođe zapratite našu Facebook stranicu i Twitter nalog.

4 Komentara

  • U jednom toaletu na benzinskoj pumpi na autobanu između Dortmunda i Amsterdama u muškom delu toaleta ima 6 pisoara na kojima stoji logo F1 a ispod piše i godina 2021. A onda kada uđete u kabinu sa šoljom, zatvorite vrata i sednete, ugledate ogroman poster Maxa Ferštapena sa šampionskim peharom koji je zalepljen na unutrašnjoj strani vrata od wc kabine. I na kraju kada ustanete i potražite ono dugme na podu da ga zgazite i pustite vodu, ugledate skoro bešumni vodokotlić u čijem desnom uglu stoji natpis By Michael Masi. Šte reći?

  • Nisam obožavao ni jednog ni drugog lično mislim da je Hamilton kvaran vozač kao i Max stim što je dečko malo i retard ali se slažem sa tobom…. Masija hitno smeniti očigledno je fan Red Bula….

Ostavi komentar