Trke i testiranja

Shovlin: Verstappen se uvek gura svuda

Andrew Shovlin i Toto Wolff, Mercedes

Mercedesov direktor inženjeringa na stazi nije imao ništa lepo da kaže o Maxu Verstappenu nakon VN Italije.

Stavovi po pitanju incidenta Hamiltona i Verstappena su i dalje podeljeni, ali u Mercedesu je stav jasan da je vozač Red Bulla preterao.

Dešavanja na trci je prokomentarisao i Mercedesov direktor inženjeringa na stazi Andrew Shovlin.

„Valtteri je vozio sjajnu trku i sa začelja se probio na podijum. Prava je šteta što smo morali da odradimo kaznu sa njim zbog promene motora. Da je sve bilo normalno ovog vikenda, verovatno bi bio nagrađen pobedom“, izjavio je Shovlin sa britanski Sky Sports.

On je potom zamoljen da prokomentariše i incident između Hamiltona i Verstappena.

„Šteta je što je Lewis morao na ovakav način da završi trku. Ipak, pravo je olakšanje kada znamo da ga je Halo zaštitio. Da ga nemamo na bolidima, sve ovo bi se tragično završilo. Potpuno je jasno da Max nije mogao na onakav način da prođe kroz krivinu, ali čini se da će on uvek radije da se gura, nego da prizna poraz i popusti.“

„Razočarani smo što smo ispustili bodove, a imali smo tako brz bolid. Ipak, kada realno sagledamo sve, morali smo da budemo bolji u nekim ključnim segmentima. Valtteri može da bude ponosan na svoje ostvarenje, ali mi kao tim moramo da budemo samokritični u vezi nekih stvari. Nismo bili na nivou i prioritet je da to sada ispravimo“, zaključio je Shovlin.

Sledeća trka se vozi za dve nedelje u Rusiji, a Mercedes je jedini tim koji je pobeđivao u Sočiju od kada je ova staza na kalendaru.

Od sada nas možete pratiti i na INSTAGRAMU. Vesti kao i ostale novosti možete pratiti i preko našeg Viber Public Chata klikom OVDE kao i našem forumu. Takođe zapratite našu Facebook stranicu i Twitter nalog.

Ostavi komentar