Trke i testiranja

McLaren: Ne smemo da dozvolimo da nas ponese ovaj uspeh

Daniel Ricciardo i Lando Norris, trka VN Italije 2021.

Britanski tim se nakon nekoliko teških sezona vraća u vrh Formule 1 pod vođstvom Zaka Browna i Andreasa Seidla.

Daniel Ricciardo je juče prekinuo McLarenov niz bez pobeda. Tim iz Vokinga nije slavio na 170 trka pre Monce, a Norrisovo drugo mesto je ekipi donelo prvi 1-2 finiš od 2010.

Interesantno je da je to takođe i prvi dvostruki trijumf nekog tima ove sezone.

Prvi se medijima obratio šef ekipe Andreas Seidl.

„Kao prvo, jako sam srećan zbog cele ekipe. Ljudi na stazi, kod kuće u fabrici, kolege iz Mercedesa, Lando i Daniel… svi su ovo zaslužili.“

Andreas Seidl
Andreas Seidl u padoku na VN Italije 2021.

„Bilo je mnogo pritiska jer smo znali da imamo dobar bolid i i od juče nam je bilo jasno da možemo da zadržimo Red Bull i Mercedes iza sebe ako se probijemo napred.“

„Tim je obavio senzacionalan posao i sjajno je videti da se sav trud isplatio. U isto vreme, ne smemo da dozvolimo da nam ovaj trijumf odvuče pažnju sa bitnih stvari. Bitno je da proslavimo ovo, ali ne smemo da zaboravimo da smo bili uništeni pre samo nedelju dana na Zandvortu. Imamo još puno posla, ali je put kojim smo krenuli ispravan.“

Daniel Ricciardo
Daniel Ricciardo pobeđuje na VN Italije 2021.

Izvršni direktor McLarena Zak Brown je primio konstruktorski trofej juče na podijumu, ali se našalio i rekao da je imao dogovor sa Siedlom da on diže trofeje.

„Strašno sam ponosan na sve muškarce, žene u McLarenu, na Andreasa i naše rukovodeće ljude u timu. Takođe sam srećan što sam napravio dogovor sa Andreasom da oni radi sav težak posao i dovede tim do pobede, a ja ću da idem po trofeje. Definitivno jedan od najboljih dogovora koje sam napravio u karijeri, našalio se Brown.

Lando Norris, Daniel Ricciardo i Zak Brown
Lando Norris, Daniel Ricciardo i Zak Brown slave pobedu na VN Italije 2021.

On je pohvalio kako Seidl vodi ekipu, a posebno je istakao mirnoću Nemca, koji ipak nije mogao da sakrije emocije u radio komunikaciji sa Ricciardom po završetku trke.

„Andreas je uvek miran, što je sjajno. Takav čovek vam treba u Formuli 1 da vam vodi tim. Lepo je rekao da je ovo razlog za radost, ali i da prošli vikend nikako nije bio dobar. Čvrsto je sa obe noge na zemlji“, rekao je Brown.

McLaren je zahvaljujući dvostrukoj pobedi na VN Italije vratio treće mesto u šampionatu konstruktora i sada ima 13.5 poena više od Ferrarija.

 

Od sada nas možete pratiti i na INSTAGRAMU. Vesti kao i ostale novosti možete pratiti i preko našeg Viber Public Chata klikom OVDE kao i našem forumu. Takođe zapratite našu Facebook stranicu i Twitter nalog.

Ostavi komentar