Sauber: Dobri potezi bili su ključni za Raikkonenov dolazak

Sauber Media Centre

Frederic Vassuer kazao je da je stabilizacija tima imala veliki uticaj na pregovore sa Fincem.

Švajcarski tim je odmah po preuzimanju novih vlasnika rešio da tada ne uđe u već dogovoreno partnerstvo sa Hondom, već da se idalje osloni na Ferrari sa kojim je produbio saradnju na više polja. Od tada, Sauber je dobio glavnog sponzora u okviru Ferrarijeve kompanije Alfa Romeo kao i da imao vozača njihove vozačke akademije. Upravo, ovi potezi imali su veliku ulogu u pregovorima sa Kimijem Raikkonenom.

“Imamo Ferrari, Alfa Romeo, kao i da smo imali Charlesa sa nama. Takođe, dobili smo i Jana Monchauxa i Simonea Restu u našoj fabrici. Svake nedelje smo imali dobre vesti. Zbog toga je motivacija vellika kao i timski duh.” kazao je Frederic Vasser.

Raikkonen će za svog timskog kolegu ovoga puta imati Antoinio Giovinazzia, a šef tima dodao je da je dolazak Alfa Romea uticao na dolazak maldih talenata:

“Za mene, svi vozači su isti. Dobre inženjere možete da motivišete većom platom, ali vozači vole trkanje pa je to za njih velika stvar. Sada smo u boljoj poziciji oko dovođenja ljudi u svakom pogledu. Sa druge strane Kimi zna da će za nas biti cilj sedmo mesto u trci, osim ako vodeći ne dožive neki incident. Činjenica je da se poboljšavamo i da pravimo nešto veliko.”

(Diskusija)

You must be logged in to post a comment Login

Ostavite komentar