Please assign a menu to the primary menu location under menu

Trke i testiranja

Sainz zadovoljan učinkom na trci u Bahreinu

Carlos Sainz, Ferrari, VN Bahreina 2024. / Ferrari Media Centre/Antonin Vincent / DPPI

Španac je na kraju uspeo da dođe do trećeg mesta na VN Bahreina.

“Osećao sam se dobro danas. Moj start nije bio baš idealan, ali sam uspeo da kontrolišem potrošnju guma.” kazao je Carlos Sainz odmah posle trke. “Uspeo sam da obiđem dva, tri bolida i posle toga sam pokušao da sustignem Red Bull. Ovo su dobri koraci napred. Imali smo veoma jasan plan. Sa tvrdom gumom nam je bilo ugodnije. Bilo je izazovno zagrejati ove pneumatike jer su prednji točkovi počeli da blokiraju. Ovoga puta smo mogli da biramo strategiju.”

Od sada nas možete pratiti i na INSTAGRAMU. Vesti kao i ostale novosti možete pratiti i preko našeg Viber Public Chata klikom OVDE kao i našem forumu. Takođe zapratite našu Facebook stranicu i X nalog.

3 Comments

  • Da je Lec imao 100% funkcionalna bolid bio bi egal sa Perezom ako ne i ispred, a Sainc barem 5 sekundi iza. Jednostavno on nije kalibar kao Lecler i može da ga pobedi (Leklera) na 2 do 3 vikenda u celoj godini maksimalno i to na čisto trkanje i tempo kao što je bio slučaj u Singapuru. Ovo ili Britanija 2022, Monako 2022, gde ga tim progura ili pogreši strategiju ili bolid ima problem ne računam. Sainc je odličan vozač, top 5-6 svakako i ima prednosti u odnosu na Leklera ali kada govorimo o brzini u jednom krugu i tempu u trci tu je osetno slabiji. Trenutno i dalje samo Lekler i Hamilton u dobrom bolidu mogu da pariraju Maksu na većini staza, a ostali tipa Rasel, Lando, Alonso, Sainc, Perez bi verovatno mogli povremeno da ga ugroze zavisno od staze do staze.

  • Tim je morao da napravi bolju strategiju za Sajnca. Ali u svakom slucaju Bravo za Sajnca, na ovoj trci vozio je odlicno

Leave a Reply