Vesti

Sainz nije mogao da pruži maksimum na trci zbog posledica udesa na treningu

Ferrari Media Centre/Ferrari Press Office

Posledice udesa na drugom treningu ovaj Španac je osetio i na trci.

Prvi dan na stazi tokom VN Majamija Carlos Sainz je ranije završio jer je imao udes na 14. krivini kada je izgubio kontrolu nad bolidom i završio u zidu. Inače ovaj zid nije imao zaštitnu barijeru od guma pa je tako sam udarac bio jači a vozač Ferrarija se odmah posle toga požalio na bolove u vratu.

“Balans je bio izazov ide i zbog toga ja nisam mogao da pratim Maxa i Red Bull.” kazao je Sainz. “Sa moje strane ja se nisam osećao 100% spreman pre svega na samom kraju trke. Odmah posle petog kruga počeo sam da osećam bolove u vratu i nisam mogao 100% da forsiram a to je došlo kao posledica udesa u petak. To neću da koristim kao izgovor, ali možda je sve do toga jer sam propustio poslednje dve trke pa je tako telu potrebno vremena da se navikne. Prošlo je mesec dana od kada sam odradio punu trkačku distancu pa sa kombinacijom udesa u petak nisam bio u mogućnosti da dam 100% sve do izlaska sigurnosnog automobila.”

Od sada nas možete pratiti i na INSTAGRAMU. Vesti kao i ostale novosti možete pratiti i preko našeg Viber Public Chata klikom OVDE kao i našem forumu. Takođe zapratite našu Facebook stranicu i Twitter nalog.

Ostavi komentar