Please assign a menu to the primary menu location under menu

Vesti

Sainz: Ferrari je masovno kritikovan za svoje greške

Ferrari Media Centre/Scuderia Ferrari Press Office

Italijanski tim ove godine nije se proslavio nekim svojim odlukama.

Ferrari se ovu sezonu posle odličnog starta doveo u poziciju da se bori za prvo mesto sa Red Bullom, ali se ta želja nije mogla do kraja pretvoriti u realnost jer su pojedine greške dovele do toga da tim izgubi ritam. Tako je pitvol tima iz Maranela nekoliko puta zakazao na polju strategije kao i da mehaničari nekada nisu uspeli da svoj servis odrade kako treba.

Mattija Binotto dodao je da je timu ove sezone prva opcija bila da krenu da pobeđuju na trkama, ali to je svakako slab izgovor kako bi se maskirale greške koju su napravljene u borbi sa Red Bullom. Sa druge strane Carlos Sainz misli da su oni mnogo više kritikovani nego bilo koji drugi tim.

“Mislim da je veoma teško da se kaže gde smo trebali da budemo mnogo hrabriji ili mnogo oprezniji. Možda trebamo da idemo jednu po jednu trku i nezavisno ih analiziramo.” kazao je Španac. “Siguran sam da jedna po jedna, jer bi svaki zaključak bio drugačiji. Za mene je bitno da konstantno napredujemo i konstantno nalazimo način da donosimo dobre odluke u pravo vreme. Takođe, bilo je i puno puta tokom godine gde smo doneli dobre odluke a niko nam to nije rekao “O, pa vi ste doneli pravu odluku” i da nam čestita. Ali, sa druge strane bilo je dva do tri puta, kada možemo da kažemo da smo napravili loše odluke i za to smo dobili masivne kritike. To je bilo teško za Ferrari. Sećam se kada sam bio u McLarenu, Toro Rosso ili Renaultu a i tada napravili velike greške u vezi sa strategijom i niko nije izašao i uperio prst u nas i kritikovao na način kao što se dešava u Ferrariju.”

Od sada nas možete pratiti i na INSTAGRAMU. Vesti kao i ostale novosti možete pratiti i preko našeg Viber Public Chata klikom OVDE kao i našem forumu. Takođe zapratite našu Facebook stranicu i Twitter nalog.

1 Comment

Leave a Reply