Vesti

Sainz: Češće promene timova su me naučile kako da se brzo adaptiram

Španac je od početka svoje karijere 2015. tri puta menjao tim što mu je kako kaže pomoglo da se brže prilagođava novoj sredini.

Sainz je bio Red Bullov junior i promovisan je u Toro Rosso, gde je vozio pored Maxa Verstappena. Potom je bio pozajmljen Renaultu, a u McLaren je prešao 2019, gde se zadržao de godine.

Od ove sezone vozi za Ferrari i kaže da su ga češće promene timova naučile kako da se brže adaptira na nove timove.

On kaže da je u početku imao problema da izvuče maksimum iz bolida svakog tima u kojem je bio. Sličan osećaj ima i u Ferrariju, ali se znatno brže i bolje adaptirao na novu sredinu za razliku od nekih drugih vozača koji su isto ove godine menjali timove.

„Kada sam prelazio iz Toro Rossa u Renault govorio sam sebi kako su to dve potpuno različite mašine i da je to možda bio samo izuzetak. Međutim, onda sam prešao u McLaren i sve je ponovo bilo potpuno drugačije. Isto važi i za prelazak u Ferrari. Svaki put sam sticao novo iskustvo i shvatao kolike su zapravo razlike između timova i da je uvek neophodan period prilagožavanja. Sada svakako imam više iskustva i oprezniji sam, ali rekao bih da se sve svodi na detalje. Na trci u Ostinu čim sam prešao u Renault sam odmah imao tempo, ali sam ipak osećao kao da mi fali par desetinki od promena različitih podešavanja i boljeg prilagođavanja stila vožnje. Isto se može reći i za McLaren i za Ferrari. Sve opcije za podešavanja koje imate u bolidu se koriste na određeni način u različitim situacijama i na različitim stazama. Trebaju vam godine iskustva kako bi ste znali tačno šta da očekujete. Ipak, isto tako morate da imate kapacitet da se kao vozač prilagodite. Morao sam da menjam stil vožnje i znao sam da ono što sam radio u McLarenu verovatno neće moći da se primeni u Ferrariju. Ima tu dosta tajnih detalja o kojima ne mogu da pričam previše“, izjavio je Sainz.

Španac je pristojno započeo svoju prvu sezonu sa Ferrarijem. Za sada je osvojio jedini podijum za ekipu iz Maranela, koja zauzima treće mesto u šampionatu konstruktora.

Od sada možete nas pratiti i na INSTAGRAMU. Vesti kao i ostale novosti možete pratiti i preko našeg Viber Public Chata klikom OVDE kao i našem forumu. Takođe zapratite i našu Facebook stranicu i Twitter nalog kao i da svoj komentar o ovoj temi sada možete ostaviti na dnu ove stranice.

Leave a Reply