Please assign a menu to the primary menu location under menu

Trke i testiranja

Russell ponovo najbrži na dnevnoj sesiji u Abu Dabiju

Britanac iz Mercedesa je na trećem treningu delovao najkonkretnije i završio je sesiju kao najbrži ispred dva McLarena.

Na početku je svega par vozača bilo ,a među njima je bio i Hamilton koji je zabeležio i prvo mereno vreme od 1m26.612s na novim mekim gumama. Samo krug kasnije ga je na vrhu smenio Sainz, koji je bio svega tri hiljaditi neke brži, ali na srednje-tvrdoj komponenti.

Perez je bio prvi od dva Red Bulla na stazi i on je na mekim gumama spustio najbolje vreme za 1.2s na 1m25.417s.

Većina vozača je u ti. Trenucima koristila meke gume, pa smo ubrzo  a kratko videli Gaslyja na drugom mestu, ali sa čak devet desetinki zaostatka za Perezom, dok je Hamilton u svom narednom pokušaju napredovao i približio se porezu na pola sekunde.

Norris nije imao sjajan prvi krug na mekim gumama, ali je bio dovoljan za drugo mesto ispred Strolla, koji je u međuvremenu skočio ispred Hamiltona.

Russell je prvi put izašao na stazu nakon 15 minuta i na novim mekim gumama je skočio na vrh sa 1m24.829s u trenucima kada je staza počela da se ubrzava.

Verstappen uopšte nije delovao sjajno u svom prvom pokušaju na mekim gumama i bio je čak pola sekunde iza Russella.

Nakon dvadesetak minuta se situacija na stazi malo primirila a onda je sredinom sesije nekoliko vozača pokušalo još jednom na istom setu guma kao u prvom pokušaju, ali bez većih pomaka. Jedini pravi napredak je imao Piastri koji je razdvojio vozače Red Bulla.

Alpina je bila prva koja je svojim vozačima dala novi set mekih guma dvadesetak minuta pre kraja sesije, pa su Ocon i Gasly skočili na drugo i treće mesto.

Međutim, onda je Albon napredovao na drugu poziciju, samo desetinku iza Russella i najbrža prva dva sektora.

Russell je potom na novom setu guma dodatno popravio svoje vreme na 1m24.418s. Norris je potom bio na putu da preuzme prvu poziciju, ali je napravio veliku grešku u poslednjoj krivini i završio desetinku iza Russella.

Vozači Ferrarija i Red Bulla su izašli na stazu deset minuta pre kraja na novim mekim gumama. Niko od njih se nije previše isticao. Leclerc je bio peti, Verstappen šesti i njihov pravi tempo će,se,videti tek na kvalifikacijama.

Russell je tako ostao najbrži ispred Norrisa i Piastrija. Albon je bio četvrti ispred pomenutih Leclerca i Verstappena, dok su prvih deset kompletirali Ocon, Sargeant, Tsunoda.

Od sada nas možete pratiti i na INSTAGRAMU. Vesti kao i ostale novosti možete pratiti i preko našeg Viber Public Chata klikom OVDE kao i našem forumu. Takođe zapratite našu Facebook stranicu i Twitter nalog.

Leave a Reply