Ricciardo: Odbijanje od strane Ferrarija i Mercedesa me je potpuno razočaralo

Mark Thompson/Getty Images/redbullcontentpool.com

Australijanac je posle uspešnog starta prošle sezone verovao da može da završi u jednom od ova dva tima.

Bivši vozač Red Bulla je u prvih šest trka prošle sezone zabeležio dva trijumfa, pa je tako delio vodeće mesto sa Sebastianom Vettelom i Lewisom Hamiltonom. To je uejdno bila i završna ugovora godina za ovog vozača sa timom iz Milton Kinsa, zbog čega se i sam Ricciardo nadao da može doći do mesta u Merecdesu ili Ferrariju.

“Sada kada pričam o tome, ma šta da kažem, to neće ništa promeniti.” kazao je Ricciardo za Sky Sport F1 podkast. “U tom momentu ja sam očekivao dosta više. Posebno posle prve šest trka. Pobedio sam na dve, kao i Sebastian i Lewis. U tom momentu niko osim nas trojice nam nije bio za petama. “

Ricciardo je ovom prilikom bio upitan da li je postojao interest iz Maranela ili Berklija:

“Da, ali samo toliko. Na kraju svakog dana u narednih 12 meseci ja ću ovo misliti, ali i svi će reći isto, da će Mercedes i Ferrari biti ti timovi koje trebamo da pobedimo. Možda će neko drugi uspeti da pobedi tu i tamo, ali to će biti kratkog daha.”

Sa druge strane on veruje da su oba tima imala drugačije izbore po pitanju svoje vozačke postave za ovu godinu:

“Mislim da je Merecdes malo u drugačijoj situaciji. Kod njih je drugačija dinamika. Oni su mali konzervatniviji, ali niko ne sme da se buni jer ipak to daje razultata. Lewis je pobedio u šampionatu, kao i Merecdes u konstruktorskom nadmetanju.”

(Diskusija)

You must be logged in to post a comment Login

Ostavite komentar