Horner: Honda je svakako napravila dobar napredak

Mark Thompson/Getty Images/redbullcontentpool.com

Prvi čovek ovog tima imao je samo reči hvale za novu saradnju sa japanskom kompanijom.

Sada, po prvi put od povratka u šampionat Honda će u istoj godini snabdevati dva tima na gridu, što je svakako veliki izazov za kompaniju iz Sakure. Od prošle sezone mogli smo da vidimo da je Honda napravila određen boljitak na svom agregatu tokom saradnje sa Toro Rossom, pa tako Christian Horner veruje da će se ovaj trend idalje nastaviti.

“Oni su imali dobru zimu.” kazao je Horner. “Red Bull Technology već 12 meseci sarađuje sa Hondom, gde smo Toro Rossu isporučili menjač i neke delove oko motora. Videli smo njihovu evoluciju iza kulisa i uvereni smo da su oni napravili dobar pomak. Mislim da im je stabilnost u propisima dosta pomogla. Oni su izabrali novi dizajn i koncept od njihovog uslaka i koga su nastavili da razvijaju. Naravno, njihov uspeh zavisiće i od toga šta su ostali uradili, ali generalno Honda se je poboljšala.”

Prošle godine Toro Rosso je iskoristio 8 od dozvoljnih tri motora, ali su neka unapređenja dala rezultate na stazi.

“Očigledno je veliki izazov sezonu odraditi sa 3 motora na 21. trku. Mi bih smo voleli da imamo konstantan napredak nego da budemo kažnjavani tokom sezone, jer smo videli da one umeju da budu dosta efektivne. Sve dok napredak ide u pravom smeru onda tim ima puno optimizma, što svakako stavra bolju saradnju sa partnerom.” dodao je šef Red Bulla.

(Diksusija)

You must be logged in to post a comment Login

Ostavite komentar