Vesti

Renault: Potrebni su nam još neki odgovori od Kubice

Vodeći čovek francuske ekipe izjavio je da su im potrebni još neki odgovori o povratku Roberta Kubice u Formulu 1.

Poljak je imao prilike da na početku meseca testira ovogodišnji Renaultov bolid, na kome je tim mogao da prati Kubicin napredak po pitanju snalaženja i isporučivanju performansi. Kubica je tada izvezao 142 kruga, gde je imao prilike da testira sa različitam komponentama guma i drugom količinom goriva. Ipak, to još nije ubedilo Cyrila Abiteboula o tome da Poljaku da trkačko mesto u narednoj sezoni:

“Mi smo želeli da budemo ekstremno metodični i analitični po pitanju prilaza sa Robertom Kubicom. Ovo nije marketinški potez. Na ovoj situaciji radimo veoma ozbiljno i pokušavamo da po strani ostavimo emotivni deo. Nismo dobili sve odgovore koje smo želeli na testu. U perfektnom svetu mi bi smo želeli da uradimo više takvih testova na ovom nivou. Videćemo da li će to biti moguće. Mi imamo neke informacije koje drugi ne znaju i to je nešto o čemu želimo da pričamo sa Robertom. Znamo da je puno učinio da dođe opet do ovog trkačkog nivoa, ali on je sada potpuno drugačiji od onoga na koji je on navikao pre šest ili sedam godina.”

“Da sada ne idem u detalje, svi možemo da vidimo da je on napravio korak napred. Problem je u tome što mi nemamo još nekoliko testova da probamo određene stvari. Mi sada ne želimo da od ovoga pravimo razne špekulacije, pa da tim ima obavezu prema nekome, ali želja nam je da ga vratimo nazad. Svi ljudi bi želeli da vide Roberta u Formuli 1 ali to treba da ima smisla.” kazao je Abiteboul.

(Diskusija)

Ostavi komentar