Vesti

Red Bull planira da snabdeva četiri tima svojim motorima

Mark Thompson/ Getty Images/Red Bull Content Pool

Šef tima iz Milton Kinsa obelodanio je planove u vezi sa odelenjem za proizvodnju agregata.

Od ove sezone Red Bull nema potrebe za partnerom na polju agregata jer je njihovo odelenje za razvoj pogonskih jedinica sada potpuno operativno. Ipak, razgovori sa nekim većim kompanijama su uvek prisutni, kao što je to bio slučaj sa Porscheom i trenutno sa Hondom. Kako bi smanjili troškove proizvodnje i razvoja, Red Bull planira da pored svoja dva tima agregatima snabdeva još i dodana dva.

“Način na koji smo strukturirani, mi imamo kapacitet sa našim mogućnostima da proizvedemo agregate za četiri tima. Ali to sigurno neće biti naš cilj. Naš primarni plan je da motore dostavljamo samo Red Bull timovima.” izjavio je Christian Horner za Crash.net.

Sa druge strane Red Bull trpi finansjski pritisak zbog izgradnje projketa u vezi sa fabrikom agregata ali da bi od 2026. trebalo da sve bude mnogo lakše.

“Ograničenje budžeta je za nas bilo od suštinskog značaja kako bi postali novi učenik.” dodao je on.

Sa druge strane Red Bull bi mogao da svoje motore upotrebi za razvoj novih talenata iz akademije mladih vozača, jer bi drugi timovi dobijali popust na pogonske jedinice u zamenu za vozačko mesto, što je već praksa u Formuli 1.

Od sada nas možete pratiti i na INSTAGRAMU. Vesti kao i ostale novosti možete pratiti i preko našeg Viber Public Chata klikom OVDE kao i našem forumu. Takođe zapratite našu Facebook stranicu i Twitter nalog.

Ostavi komentar