Vesti

Red Bull objasnio svoju strategiju iz Abu Dabija 2021.

Lars Baron/Getty Images/redbullcontentpool.com

Šef strategije tima iz Milton Kinsa objasnio je šta su oni uradili na završnoj trci u godini.

Max Verstappen je na zadnjoj trci u prošloj godini i to u poslednjem krugu uspeo da osvoji šampionsku titulu, jer je pre svega zbog izbacivanja sigurnosnog automobila u završnoj fazi došao do pozicije da pretekne Lewisa Hamiltona. Holanđanin je tada otišao na vandredni servis, uzeo meke gume i na stazu se vratio iza vozača Mercedesa, ali je trka bila puštena za još jedan krug gde je pilot Red Bulla uspeo da na kraju trijumfuje i dođe do titule.

Za celu trku Red Bull je korstio razliite podatke za simulaciju strategija. Ona može da odredi i koliko servisa vam je potrebno kao i moguće izlaske sigurnosnog automobila.

“Ono što se desilo u Abu Dabiju, model je bio veoma jasan.” kazao je šef strategije tima iz Milton Kinsa Will Courtenay za The Telegraaf. “To je pokazalo da sve što Lewis uradi mi moramo da uradimo suprotno. Ako on ide na servis onda mi ne smemo to da učinimo. Tada smo mi završili ispred njega i želeli smo da tu poziciju zadržimo. Ako on se odluči da ne ode na servis mi to moramo da učinimo i da ga obiđemo sa novim gumama. To smo uradili na kraju trke i u tome smo uspeli.”

Od sada nas možete pratiti i na INSTAGRAMU. Vesti kao i ostale novosti možete pratiti i preko našeg Viber Public Chata klikom OVDE kao i našem forumu. Takođe zapratite našu Facebook stranicu i Twitter nalog.

3 Komentara

  • Nekima ocigledno nije lako da vide kako stoje stvari,a vidi se da ko god sedi u Mercedesu je jaci vozac od Hamiltona,u ovoj sezoni je sve jasno.

  • Kažite hvala Massiju koji vam je to omogućio.
    Najveća kradja u istoriji i to u režiji idiota koji je i dobio nogu u dupe al kasno šteta je več napravljena.

  • Kakvo tupljenje. 95% trke nisu ni videli Hamiltona. Vredjanje inteligencije…. Pozdravite cika Masija i mogli ste ga zaposliti u timu za strategiju, sad kad je ostao bez posla, bar je toliko zasluzio od vas.

Ostavi komentar