Vesti

Red Bull: Novi dokazi će prikazati udes u drugačijem svetlu

Lewis Hamilton i Max Verstapen na startu sprint trke, VN Velike Britanije 2021.

Danas popodne će se održati zvanično saslušanje povodom Red Bullove žalbe na Hamiltonovu kaznu na Silverstonu.

Danas bi smo konačno mogli da dobijemo epilog udesa koji se odigrao pre dve nedelje između Verstappena i Hamiltona, nakon kog je Holanđanin završio u zidu i van trke.

Hamilton je dobio kaznu zbog izazivanja sudara, ali su mnogi smatrali da su mu sudije u dobroj meri progledale kroz prste, pošto je morao da odsluži samo deset sekundi.

Marko smatra da je kazna bila previše blaga i to za incident koji je mogao da ima ozbiljne posledice. On je neposredno posle trke tražio da se Hamilton suspenduje sa sledeće trke, a to je ponovio i juče u intervjuu za RTL.

„Smatramo da je dodatna kazna prolaska kroz boks ili suspenzija sa sledeće trke prikladna“, izjavio je Marko.

Govoreći o žalbi Red Bulla, Marko je rekao da veruje da će novi dokazi prikazati udesu u drugačijem svetlu.

„Kao prvo, veoma smo zadovoljni što je slučaj ponovo otvoren i sada ćemo videti kako će ga proceniti. Mislim da će ono što budemo dostavili prikazati incident u drugačijem svetlu.“

„Donosimo nove dokaze koje nismo mogli da pribavimo u trenutku kada je trka bila prekinuta. Smatramo da je kazna koju je dobio Hamilton bila blaga i zbog toga smo započeli ovaj proces“, izjavio je Marko.

On je intervjuu potom objasnio da tim nije imao vremena da tokom trke prezentuje nove snimke i dokaze pošto je njihov fokus bio na Verstappenovom zdravlju, posebno nakon što je doneta odluka da mora da se prebaci u obližnju bolnicu na dodatne preglede.

Od sada nas možete pratiti i na INSTAGRAMU. Vesti kao i ostale novosti možete pratiti i preko našeg Viber Public Chata klikom OVDE kao i našem forumu. Takođe zapratite našu Facebook stranicu i Twitter nalog.

Ostavite komentar