Trke i testiranja

Raikkonen uspeo da donese nove bodove za Alfa Romeo

Finac je i pored kazne dodavanja pet sekundi na završeno vreme uspeo da dođe do devetog mesta.

“Ovo definitvno nije najlakša trka ali lepo je što smo je završili sa poenima, zbog čega možemo da budemo zadovoljni. Moj start je bio loš, ne znam šta se tačno desilo na dugoj krivini ali sam dobio udarac i imao znatnu štetu na bolidom. To je uzrokovalo da upravljanje boldiom bude teže pa sam se mučio sa balanom. Imao sam i sporu prvu zamenu guma, ali sam se posle crvene zstave uspeo da vratim u borbu. Onda sam dobio kaznu zbog toga što sam prešao preko linije za ulazak u pitlejn, ali sam posle druge crvene zastave uspeo da sastavim dobre krugove i tako kući doneo dva poena.” kazao je Kimi Raikkonen.

“Veoma je frustrirajuće da trku završim na ovaj način, gde nisam se odradio ni jedan krug, ali sa srećan što je tim uspeo da dođe do poena. Imao sam dobar start kada sam došao do 14. pozicije. Nemam puno toga šta da kažem o udesu. Svi oko mene bili su u punoj brzini, pa sam onda video da je Magnussen stao na sred staze. Latifi je uspeo da ga zaobiđe ali ja nisam imao vremena. Na svu sreću niko nije povređen.” dodao je Antonio Giovinazzi.

Vesti kao i ostale novosti od sada možete pratiti i preko našeg Viber Public Chata klikom OVDE kao i našem forumu. Takođe zapratite i našu Facebook stranicu i Twitter nalog.

Ostavite komentar