Poznati detalji Verstappenove izlazne klauzule usled Hondinih problema

Red Bull je rekao da su dužni da objasne svom vozaču šta je sve Honda uradila kako bi prevazišla probleme sa pouzdanošću.

Verstappen je na trci u Muđelu moro da odustane već u prvom krugu nakon udesa. Međutim, uzrok svega je između ostalog bilo i to što je on nakon starta vozio izuzetno sporo nakon problema sa elektronikom motora koji su se pojavili pre starta.

To odustajanje se dogodilo samo nedelju dana nakon što je Holanđanin morao da se povuče sa VN Italije zbog problema sa pregrevanjem. Naravno, ne treba zaboraviti ni odustajanje na prvoj trci sezone u Austriji, kada je problem isto bio motor.

Red Bull je tako ove sezone tri puta morao da odustane zbog problema sa Hondom, a Verstappen je u Muđelu burno reagovao ako tehničkih problema.

S obzirom da tehnička pravila ostaju stabilna i sledeće godine, Verstappen kaže da će biti nemoguće boriti se za tituli i ove i sledeće sezone.

„Nadam se da ćemo sledeće godine biti bliži Mercedesu, ali mislim da ćemo teško moći da ih pobedimo. Korona virus je odložio nova pravila i teško šta može da se promeni sada. Predaleko smo u ovom trenutku i to ne može tek tako da se promeni. Svakako želimo da pobedimo na svakoj trci, ali šampionat je gotov za nas“, izjavio je Verstappen za Austrijsku televiziju ORF.

Red Bull žarko želi da obezbedi miri i garancije svom prvom vozaču i Horner kaže da Red Bull namerava da počne da izveštava Verstappena o svemu što Honda radi iza kulisa kako bi popravila situaciju.

„Potpuno razumem njegovu frustraciju nakon još jednog odustajanja. Od prvog treninga je bio fokusiran, imali smo brz bolid i to mu je ulilo samopouzdanje. Nakon svega toga, potpuno mi je jasna njegova reakcija preko radija. U tom trenutku je i adrenalin radio i bio je pod utiskom svega. To je ujedno bila i druga trka sa problemima, a on je gladan borbe i pobeda. To je ono što ga odlikuje i mora sada da izbaci sve frustracije i nastavi dalje. Pred trku u Sočiju ćemo sa njim pričati o svemu što se dešava sa Hondom iza kulisa i tim će dati sve od sebe da se iskupi na sledećoj trci“, rekao je Horner.

Red Bull svakako želi da obezbedi mir Verstappenu, koji u novom ugovoru ima i izlaznu klauzulu. On je potpisao trogodišnji ugovor, a klauzule se tiču performansi tima.

Red Bull i Honda moraju da dostignu određeni nivo performansi, koje definiše broj osvojenih bodova, broj pobeda i plasman u šampionatu vozača. Ukoliko tim ne uspe to da dostigne ove ciljeve, Verstappen ima pravo da raskine ugovor i ode gde god želi. Ista klauzula postoji i u slučaju da performanse vozača nisu na nivou, pa tim u toj situaciji može da ga otpusti.

Red Bullov ugovor sa Hondom traje do kraja 2021. i nije nemoguće da će oni potražiti drugog snabdevača, ako ne budu mogli da se usaglase sa produženjem ugovora. Ovo bi takođe imalo velikih implikacija, pošto Verstappen navodno ima i klauzulu koja zavisi od toga da li ekipu motorima snabdeva Honda ili neki drugi proizvođač.

Vesti kao i ostale novosti od sada možete pratiti i preko našeg Viber Public Chata klikom OVDE kao i našem forumu. Takođe zapratite i našu Facebook stranicu i Twitter nalog.

(Diskusija)

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *