Prodaja karata za VN Portugala ide odlično

Očekuje se 45000 ljudi tokom sva tri dana.

VN Portugala se vraća na kalendar, prvi put od 1996. Portimao će biti domaćin 25. oktobra na Međunarodnoj stazi Algarve, koja je otvorena 2008.

Zbog pandemije korona virusa, prve navijače smo na stazi videli tek na VN Toskane, kada je bio dozvoljen ulazak za 3000 ljudi. Ipak, na trkama u Sočiju, Imoli i Istanbulu se očekuje znatno veći broj ljudi. Sada će se prema svemu sudeći toj listi pridružiti i Portimao, pošto je direktor staze Miguel Praia izjavio da je interesovanje za trku ogromno od trenutka kada je stavljena na kalendar.

„Tokom prve nedelje smo pustili karte u prodaju preko interneta i bilo je potpuno ludo. Formula 1 je veoma popularna ovde i svi jedva čekaju povratak najbržeg cirkusa u našu zemlju. Trenutno smo prodali oko 30000 karata i sada kada su letnji odmori završeni, očekujemo da će prodaja ponovo skočiti“, izjavio je Praia.

On dodaje da je svestan da je trka u Portugalu za sada samo jednokratna zamena za neke druge i zbog toga ističe da je važno da oni kao organizatori obave odličan posao kada se prilika već ukazala.

„Znamo da je ovo samo jedna šansa u ovom trenutku i gledaćemo da to maksimalno iskoristimo. Bili smo u kontaktu sa menadžmentom Formule 1 i ranije, ali je naknada za održavanje trke bila previsoka za nas. Korona virus je sada promenio svet i zbog toga su i Formula 1 i MotoGP bili zainteresovani da dođu u Algarve“, dodao je Praia.

Vesti kao i ostale novosti od sada možete pratiti i preko našeg Viber Public Chata klikom OVDE kao i našem forumu. Takođe zapratite i našu Facebook stranicu i Twitter nalog.

(Diskusija)

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *