Ferrari intenzivno radi na motoru za 2021.

Motor Italijanskog proizvođača je trenutno najslabiji na gridu.

Šef ekipe Mattia Binotto je rekao da tim iz Maranela intenzivno radi na razvoju novog motora koji će koristiti sledeće godine.

„Sledeće sezone ćemo imati manja unapređenja. Među njima je i motor. Intenzivno radimo na tome. Naš cilj je da sledeće godine svakako budemo u boljoj formi“, izjavio je Binotto.

On je 2020. opisao kao izuzetno tešku godinu za ceo tim, pošto se SF1000 pokazao kao veoma nekonkurentan, dok na određenim trkama nije uspevao da dođe ni do poslednjeg dela kvalifikacija.

„Stvari će biti bolje sledeće godine. 2020 je izuzetno teška sezona za nas. Teška je od prvog dana, pošto smo imali jako male šanse da bilo šta unapredimo i razvijemo. Sve će biti drugačije od 2022. Imamo nove bolide, nove šasije, nova pravila i svi počinju od nule. Niko ne može a radi ništa na novom projektu do prvog januara i biće uzbudljivo. Verujem da će ta promena učiniti naš sport jačim. Mi u Ferrariju ćemo svakako biti deo tog novog početka i jedva čekamo“, Rekao je Binotto.

Vesti kao i ostale novosti od sada možete pratiti i preko našeg Viber Public Chata klikom OVDE kao i našem forumu. Takođe zapratite i našu Facebook stranicu i Twitter nalog.

(Diskusija)

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *