Vesti

Pirelli završio i sa testiranjem guma za kišu i promenljive uslove za 2022.

Daniil Kvyat na Pirellijevom testu guma za 2022.

Daniil Kvyat i Alpine su juče bili na stazi Paul Ricard gde je održan poslednji test.

Alpine je nedavno imao na rasporedu dvodnevni test novih guma na stazi Manjikur, ali nisu mogli mnogo toga da urade usled tehničkih problema.

Tako se tim juče ponovo našao na stazi, ali su ovoga puta bili na Pol Rikaru, gde su korišćene prskalice kako bi se staza polila vodom.

Daniil Kvyat je vozio ukupno 168 krugova bez ikakvih problema.

Izvor: Pirelli

Iz Pirellija su rekli da prelazak na gume nižeg profila predstavlja tehničku revoluciju i zbog toga je bio neophodan detaljan program istraživanja i razvoja.

Tokom ove godine su svi timovi osim Williamsa imali prilike da probaju sve komponente novih guma u bolidima od pre dve godine. Britanski tim jedini nije imao na raspolaganju staru specifikaciju bolida.

Izvor: Pirelli

Timovi su ukupno vozili 4267 krugova i prešli više od 20000 kilometara, a konačnu specifikaciju guma će moći da testiraju već na testu u Abu Dabiju po završetku sezone.

Pirelli će sledeće sezone imati priliku da dodatno poboljša gume ako bude bilo neophodno. Timovi na raspolaganju imaju više test dana pre početka sezone i već tada će sve biti jasno.

Od sada nas možete pratiti i na INSTAGRAMU. Vesti kao i ostale novosti možete pratiti i preko našeg Viber Public Chata klikom OVDE kao i našem forumu. Takođe zapratite našu Facebook stranicu i Twitter nalog.

Ostavi komentar