Vesti

Petronas: Nismo mi krivi za Mercedesove slabije performanse

Mercedes AMG F1/LAT Images

Nemački tim nije konkurentan ove sezone.

Još od testova moglo se videti da je Mercedes u problemu, pre svega zbog promena koje su desile u novom tehničkom pravilniku. Tako pored izmena aerodinamičkog koncepta bilo je i promena na polju agregata a jedna od njih se tiče i goriva. U cilju da Formula 1 da do 2030. koriste goriva koja ne emituju ugljen-dioksid, tako je od ove godine proizvođači benzina moraju da u svojoj formuli uključe i 10% etanola, što je svakako smanjilo jačinu agregata.

Ovo novo gorivo koje nosi oznaku E10 dalo je glavobolje svima, ali su neki timovi uspeli čak i da napreduju na ovom polju i proizvedu više snage nego ranije a među njima je i Ferrari. To ipak nije slučaj sa Mercedesom.
Sa druge strane Andrea Dolfi iz Petronasa izjavila je da ova izmena nikako ne utiče na preformanse nemačkog tima.

“Ako me pitate da li procenat etanola utiče i određuje performanse, ja kažem ne. Deset posto nije izazvalo nikakve veće probleme. Ja vam mogu reći da smo sve ciljeve koje smo zacrtali sa agregatom smo ispunili.”

Od sada nas možete pratiti i na INSTAGRAMU. Vesti kao i ostale novosti možete pratiti i preko našeg Viber Public Chata klikom OVDE kao i našem forumu. Takođe zapratite našu Facebook stranicu i Twitter nalog.

Ostavi komentar