Tračevi i spekulacije

McLaren i Alpine jedini podržali Andrettijev plan za ulazak u Formulu 1?

24h-lemans.com

Izgleda da su se za sada samo dva tim složila oko ove peticije.

Nije tajna da porodica Andretti pokušava da se nađe na F1 gridu, pa su tako pre samo par meseci podneli i zvaničnu prijavu FIA-i. Ipak, vladajuće telo se izjasnilo da oni još uvek nisu raspisali tender za ulazak novog tima dok su se trenutni timovi zabrinuti zbog načina dalje raspodele novca od nagrada, jer bi ovaj kolač trebao da se podeli na još jedna usta.

Zbog toga Michael Andretti krenuo je odmah sa poslom a njegov otac Mario je u intervjuu za Sky Sports F1 rekao da su oni spremni i očekuju da se 2024. nađu na gridu. Zbog toga Amerikanci su krenuli sa lobiranjem u padoku, pa su tako jurili potpise o svih timova kakao bi sproveli piteciju za ukidanje obavezne takse od 200 miliona dolara koji bi novi tim morao da priloži. Za sada su sve dva tima složila, tu su McLaren čiji je šef Zak Brown dugogodišnji prijatelj porodice Andretti i Alpine koji bi bio zvanični dobaljač agregata.

Kako će se ova stvar odvijati ostaje da vidimo.

Od sada nas možete pratiti i na INSTAGRAMU. Vesti kao i ostale novosti možete pratiti i preko našeg Viber Public Chata klikom OVDE kao i našem forumu. Takođe zapratite našu Facebook stranicu i Twitter nalog.

Ostavi komentar