Perez: Moja sezona sa McLarenom bila je noćna mora

Force India Media

Meksički vozač priznao je da je objasnio je da je 2013. godina bila najteža u njegovoj karijeri.

Posle samo dve sezone provedene u Formuli 1, Sergio Perez dobio je priliku da vozi za McLaren a za to su ga preporučile impresivne vožnje u Sauberu. Ipak, Meksikanac nije uspeo da se na najbolji način snađe sa timom iz Vokinga posle čega se je ova saradnja okončana za samo 12 meseci.

“Tada, moja budužnost je izgledala neverovatno.” kazao je Perez sa zvanični sajt Formule 1. “Došao sam u McLaren i stvari nisu krenule kako treba. Ta godina je bila prava noćna mora. Bolid je bio nepredvidiv a ja u tim momentima nisam imao puno iskustva, tako da sam se dosta mučio. Prvi deo sezone nije bio dobar. U drugom delu sam počeo da budem bolji od Buttona, ali dosta promena su se tada desile u McLarenu, pa na kraju ja sam ostao bez mesta.”

I ova godina nije bila nešto bolja za Pereza sa timom Force Indije, koja je posle dugo vremena promenila vlasnika.

“I ove godine bilo je puno meseci sa puno stresa. Bilo je previše. Imao sam tri meseca kada nisam mogao da se fokusiram na trkanje. Sve sam bio u mislim šta će se desiti van staze. To je bilo dosta teško. Ja volim ovaj tim. Znam sve članove i imam puno prijatelja. Ima nešto što me tera da zbog njih budem još uspešniji. Tim mi je dao puno toga, tako da mi je ovde lepo.” dodao je vozač Force Indije.

(Diksusija)

You must be logged in to post a comment Login

Ostavite komentar