Vesti

Ostin spreman da organizuje dve trke ove godine

Organizatori trke u Ostinu su spremni da pored svog termina održe još jednu Veliku Nagradu umesto Singapura.

Početak oktobra je bio rezervisan za dve trke u Aziji, ali je velika nagrada Singapura otkazana, dok je pod znakom pitanja i trka u Japanu.

Nedugo nakon otkazivanja vena Singapura je počelo da se priča o mogućnosti da se u Americi ove godine održe dve trke. Prošle godine se trka u Ostinu nije vozila zbog koronavirusa, a procenjuje se da su prihodi staze umanjeni za 95%.

Direktor staze Bobby Epstein je rekao da za njih ne bi bio nikakav problem da održe dve trke ukoliko Formula 1 tako odluči.

„Sve je dobro dok mogu da kažem da postoji ta mogućnost. Druga trka u Ostinu je moguća. Međutim, na nekim mestima sam pročitao da smo mi već dogovorili održavanje druge trke. To nije istina. Odluka je svakako na rukovodstvu Formule 1, a mi smo tu da pomognemo ako treba“, izjavio je Epstein za ESPN.

Kao moguća zamena za Singapur se pominje i staza u Indjanapolisu, koja nije bila domaćin Formule 1 od 2007. Ipak, čelnici staze u Indijanapolisu su rekli da za sada nije bilo nikakvih pregovora.

Od sada možete nas pratiti i na INSTAGRAMU. Vesti kao i ostale novosti možete pratiti i preko našeg Viber Public Chata klikom OVDE kao i našem forumu. Takođe zapratite i našu Facebook stranicu i Twitter nalog kao i da svoj komentar o ovoj temi sada možete ostaviti na dnu ove stranice.

Ostavi komentar