Please assign a menu to the primary menu location under menu

Trke i testiranja

Ocon izjavio da je jedva izbegao veliki incident kada je naleteo na grupu fotografa

Esteban Ocon, Alpine, Vn Azerbejdžana 2023. / Renault SAS/Renault Group

Vozač Alpina umalo nije postao jedan od tragičara.

Esteban Ocon je trku za VN Azerbejdžana startovao iz pitlejna i to na tvrdim gumama koje nije menjao do samog kraja. Ipak, zbog pravila Francuz se odlučio da to učini u poslednjem krugu. U momentima kada je ulazio u pitlejn, grupa fotografa je trčala kako bi zauzela svoje pozicije za ceremoniju podijuma pa je Ocon morao da snažno koči kao ih ne bi udario.

“Ja ne mogu da razumem zbog čega počinjemo da pripremamo podijum dok se još uvek trkamo.” kazao je Ocon a prenos RaceFans.net. “Bio je još jedan krug do kraja a bilo je onih koji nisu išli na servis. Ja sam prilazio brzinom od 300km/h, kočio sam veoma kasno i video sam ogradu i ljude oko nje. Mislim, bilo je ludo. To bi bio veliki, veliki incident. To je nešto o čemu trebamo da razgovaramo. To je nešto šta ne želimo da vidimo.”

Vozač Alpina je izjavio kako je mora da popusti.

“Morao dam da dignem nogu sa gasa.” dodao je on. “Ne bih voleo da sam se našao u svemu ovome, jer sam prilazio veoma brzo. Da sam promašio tačku kočenja, bila bi katastrofa. Lud momenat. Uveren sam da će FIA ispistati sve ovo i preuzeti potrebne akcije. Ako oni to ne urade, ićiću da pričam sa njima.”

Od sada nas možete pratiti i na INSTAGRAMU. Vesti kao i ostale novosti možete pratiti i preko našeg Viber Public Chata klikom OVDE kao i našem forumu. Takođe zapratite našu Facebook stranicu i Twitter nalog.

Leave a Reply