Please assign a menu to the primary menu location under menu

Trke i testiranja

Objavljen kalendar za 2024. – Krećemo već u februaru!

Formula 1 je pred VN Velike Britanije objavila kalendar za narednu sezonu.

Na rasporedu će biti 24 trke i pored toga što su se neki vozači žalili da je kalendar prenatrpan.

Ono što imamo ove sezone je ostalo manje više isto, ali ipak ima i određenih promena. Ono što je bitno napomenuti je da će se sledeće godine dve glavne trke voziti subotom. One su VN Bahreina, koja ponovo otvara sezonu i VN Saudijske Arabije, a razlog za ovakav raspored je islamski praznik Ramazan.

Što se rasporeda na samom kalendaru tiče, VN Holandije će biti prva trka nakon letnje pauze nakon glasina da će VN Belgije izgubiti svoje mesto. Ipak, glasine se nisu obistinile, pa će omiljena staza mnogih vozača i fanova ostati na kalendaru.

U rasporedu je se ponovo nalazi VN Kine u periodu godine na koji smo navikli, a velika promena je to što će se odmah pre nje voziti VN Japana.

Suzuka je tako u rasporedu već četvrta trka sezone, dok je trka u Azerbejdžanu pomerena na kasniji termin.

Prvi trkački vikend se održava od 29. februara do 2. marta u Bahreinu, dok po običaju sezonu zatvara VN Abu Dabija koja će biti vožena od 6. do 8. decembra.

Od sada nas možete pratiti i na INSTAGRAMU. Vesti kao i ostale novosti možete pratiti i preko našeg Viber Public Chata klikom OVDE kao i našem forumu. Takođe zapratite našu Facebook stranicu i Twitter nalog.

1 Comment

Leave a Reply