Novi timovi moraće da plate 200 miliona dolara ako žele da uđu u Formulu 1

LAT Images/Mercedes F1 Team

Svaki novi tim koji želi da se nađe na gridu moraće da uplati novac svojim novim rivalima.

Ova taksa je novina koja je doneta u novom Konkord ugovoru i ona sada predstavlja kompenzaciju jer će dolaskom novog tima biti poremećena raspodela novca. Kako kaže šef McLarena ovo novo pravilo pomoćiće da se zaštite trenutni timovi.

“Ova taksa od 200 miliona dolara je tu da zaštiti timove na gridu. Ako sada pogledate prodaju Williamsa, onda to ima smisla, jer smo sačuvali jedan tim umesto da se ubaci neki novi.” kazao je Zak Brown. “Ali ako žele da neki novi vlasnici dođu u šampionat, onda će oni morati da platu cifru od 200 miliona, što ne mora da bude odmah već to može biti i kasnije. Ipak, način na koji su ovi propisi pisani ne znači da je ova cena fiksa, već Liberty i timovi zajedno mogu da prilagode ovaj cifru. Ovako pokušavamo da zaustavimo navode nekih ljudi koji su najavljivali da će ući u Formulu 1 a nikada nisu uspeli da dođu do nje, kao što je to u prošlosti bio US F1. Mislim da taksa od 200 miliona dolara napraviti razliku od onih koji mogu da izvedu ovaj prokjekat do onih koji nasumično najavljuju dolazak u šampionat.

Vesti kao i ostale novosti od sada možete pratiti i preko našeg Viber Public Chata klikom OVDE kao i našem forumu. Takođe zapratite i našu Facebook stranicu i Twitter nalog.

One Comment

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *