Neizvesna budbućnost brenda Alfa Romeo u Formuli 1?

twitter.com/alfaromeoracing

Pitanje je da li će ovaj brend nastaviti da se takmiči u najbržem cirkusu.

Ovaj italijanski proizvođač je u poslednjih godina strateški, komercijalno i tehnološki povezivan sa timom Saubera, ali kako piše La Gazzetta Dello Sport ovoj saradnji se možda nazire kraj. Ova odluka zavisi od procene novog upravnog odbora posle spajanja grupe između FIAT-a i Peugeota.

Fiat Chrysler (FCA) i Peugeot (PSA) nastaviće zajedno da funkcionišu kroz ime Stellantis. Stellantis trenuto poseduje brendove kao što su Jeep, Alfa Romeo, Lancia, Abarth, Dodge, Ram (FCA) and Peugeot, Citroën, DS, Opel i Vauxhall (PSA).

“U ovom planu gde se stvara jedan veliki auto gigant, koji nastaje spajanjem ove dve grupacije, takođe biće revidirano njihovo sportsko učešće u svim brendovima.” piše u ovom italijanskom listu. “Odluka da li će Alfa Romeo ostati u Formuli 1 zavisi od planova Stellantisa.”

Od sada možete nas pratiti i na INSTAGRAMU. Vesti kao i ostale novosti možete pratiti i preko našeg Viber Public Chata klikom OVDE kao i našem forumu. Takođe zapratite i našu Facebook stranicu i Twitter nalog kao i da svoj komentar o ovoj temi sada možete ostaviti na dnu ove stranice.

You must be logged in to post a comment Login

Ostavite komentar