Mercedes se nada da će eliminisati pojavu dima iz svojih motora

LAT Images/Mercedes Media Centre

Možda W11 izgleda nepobedivo ali sigurno novi bolid još uvek nije preležao sve dečije bolesti.

Pošto je Mercedes pobedio na svim dosadašnjim trkama u ovoj sezoni, jasno se vidi dominacija nemačkog tima i bolida u svim uslovima. Ipak, da to baš nije tako pokazuje i činjenica da je novi W11 zadaje glavobolje, pa je posle problema sa vibracijama u menjaču novi Mercedesov agregat imao je momenata kada je na pojedinim krivinama izbacivao i dim. To nije bio slučaj kod fabričkog tima već se to pojavilo i kod klijenata.

Toto Wolff nije želeo da odmah da svoj odogvor na ovu stvar, već je sačekao da se uradi analiza pre trka u Silverstonu.

“Ovo smo primećivali kada su naši rezervoari za ulje napunjeni do vrha, pa smo imali situaciju da ulje izlazi iz njih i pada na šasiju. Još uvek ne znamo kako se ovo događa, ali smo primetili samo ovaj slučaj. Videli ste da se to događa sa kod svih Mercedesovih motora, pa pokušavamo da shvatimo zbog čega je to tako. To nije problem sa pouzdanošću bolida, zbog čega mi je drago, ali u ovom trenutku još uvek tragamo za pravim uzrokom.” kazao je šef Mercedesa.

Vesti kao i ostale novosti od sada možete pratiti i preko našeg Viber Public Chata klikom OVDE kao i našem forumu. Takođe zapratite i našu Facebook stranicu i Twitter nalog.

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *