AMuS: Renault ima više snage od Honde dok je Ferrari najslabiji motor na gridu

f1-fansite.com

Ovaj nemački portal izneo je podatke o snagama agregata u ovoj sezoni.

Od kako je hibridna era uvedena u Formuli 1 Mercedes totalno dominira na ovom polju, dok se pozicija ostalih proizvođača menjala u zavisnosti od same forme. Ferrari je dugo bio najbliži nemačkom timu, ali je uvek imao određen zaostatak pre svega u kvalifikacijama. Ipak, od kraja prošle sezone i momenta kada im je FIA naložila da iznene svoj agregat, italijanski tim je odjednom izgubio svu svoju snagu. Od tada tim iz Maranela mogao je da parira samo Renaultu i Hondi, ali ove dve kompanije su uspele da tokom zime naprave korak napred, dok Ferrari to nije učinio.

Prema pisanju Auto Moto und Sporta, Renault je sada drugi po jačini agregata sa 25 konjskih snaga manje od Mercedesa dok Honda odmah iza i zaostaje 30 konjskih snaga. Što se tiče Ferrarija, oni prema ovim navodima zaostaju oko 50 konskih snaga. Ovo analiza urađena je na osnovu “snažnih sektora” na stazi, gde vozači koriste punu snagu motora, mada u ovu računicu treba da se ubaci i efekat aerodinamike.

Vesti kao i ostale novosti od sada možete pratiti i preko našeg Viber Public Chata klikom OVDE kao i našem forumu. Takođe zapratite i našu Facebook stranicu i Twitter nalog.

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *