Vesti

Mercedes: Sa ovim bolidom još uvek nismo bili u Španiji

Mercedes AMG F1/LAT Images

Nemački tim je na testu na Katalunji imao drugačiju specifikaciju bolida.

Mercedes je na treninzima za VN Majamija pokazao veoma dobar tempo pa se tako na prvi čas mislilo da je nemački tim rešio problem sa poskakivanjem bolida, ali je nastavak vikenda samo dematovao ovu stvar. Sada se karavan seli u Španiju a ova trka biće veoma bitna za tim iz Berklija.

Svi znaju da je najveći problem kod W13 upravo pomenuto poskakivanje bolida, ali je u činjenica da je Mercedes na Katalunji tokom zimski testova ima specifikaciju sa većim bočnim otvorima dok će sada za trku doneti ovu novu konfiguraciju sa dosta suženijim usisnicima. Ipak, James Vowles je dodao da će biti teško da oni nadoknade zaostatak za Red Bullom i Ferrarijem.

“Prednost u svemu je što smo uspeli da rešimo složenu slagalicu koja nam je pružila puno zadovoljstva. Druga strana je to što nam ona oduzima puno energije. Učimo u slaganju, ali takođe osećamo i pritisak miliona ljudi koji nas prate iz celog sveta. Imamo i malu izmenu. Još uvek nismo bili u Barseloni sa ovim bolidom. Mi smo tamo testirali startiju specifikaciju. To će biti interesantna tačka za učenje, moćićemo da podvučemo crtu i da posle ovoga uporedimo podatke.” kazao je James Vowles.

Od sada nas možete pratiti i na INSTAGRAMU. Vesti kao i ostale novosti možete pratiti i preko našeg Viber Public Chata klikom OVDE kao i našem forumu. Takođe zapratite našu Facebook stranicu i Twitter nalog.

Ostavi komentar