Vesti

Marko: RB18 izgubiće dosta na težini u odnosu na početak sezone

Chris Graythen/Getty Images/redbullcontentpool.com

Helmut Marko potvrdio je da će oni u Španiji biti na minimalnoj dozvoljenoj granici.

Kako su ove sezone u Formuli 1 stupila nova pravila jedna od izmena jeste i povećana minimalna težina bolida koja sada iznosi 798 kilograma. Samo je Alfa Romeo od samog početka bio u željenim granicama dok su Red Bull, Mercedes i Ferrari bili daleko preko ove cifre. Prema nekim informacijama, ovi timovi imali su i do 20kg viška, pa je tako razvoj bolida bio usmeren na novim delovima koji su bili znatno lakši.

Takav cilj ima i Red Bull koji u Španiji planira da donese lakše delove za svoj RB18 koji bi trebalo da bolid dovedu do težine od 798kg.

“Mi ćemo početi sa novim lakšim delovima, koji će nas na kraju dovesti do idealne težine. Do sada bili smo relativno daleko od minimalne dozvoljene težine od 798kg.” kazao je savetnik tima Helmut Marko za De Telegraaf.

Tako bi lakši bolid bio brži kao i dosta jednostavniji za podešavanje po pitanju balansa a prema nekim nepotvrđenim informacijama ova unapređenja trebalo bi da smrašaju RB18 za 3 do 5kg.

Od sada nas možete pratiti i na INSTAGRAMU. Vesti kao i ostale novosti možete pratiti i preko našeg Viber Public Chata klikom OVDE kao i našem forumu. Takođe zapratite našu Facebook stranicu i Twitter nalog.

Ostavi komentar