Trke i testiranja

Mercedes priznao: Crvena zastava je omogućila Hamiltonu da završi trku

Lewis Hamilton, VN Velike Britanije 2021.

Hamilton je nakon kontakta sa Verstappenom imao oštećenje točka koje bi sigurno rezultovalo odustajanjem da trka nije prekinuta.

U Mercedesu nikako nisu mogli slože sa kaznom koju je Hamilton dobio na trci. Prvo je sam vozač iskazao nezadovoljstvo preko radija, a to je i Toto Wolff istakao nakon trke.

Sa njima se slaže i direktor inženjeringa na stazi Andrew Shovlin.

„Smatramo da je kazna bila nezaslužena, posebno ako pogledate smernice koje sudije imaju kako bi odredili ko je kriv kod ovakvih manevara. Lewis je bio dovoljno blizu i smatramo da je Max trebao da mu da više mesta“, objasnio je Shovlin.

On je potom otkrio da bi Hamilton najverovatnije odustao sa trke da ona nije prekinuta.

„Imali smo oštećenje na felni nakon kontakta i to bi nam sigurno okončalo trku da nije bilo crvene zastave. Međutim, ostatak bolida je bio gotovo neoštećen, što je prosto neverovatno. Jedino što je otpalo je bio senzor za merenje temperature guma“, izjavio je Shovlin.

On je još rekao da smatra da je Verstappen trebao da bude oprezniji u prvom krugu trke.

„Ako pogledate sprint trku i njen prvi krug, Lewis je konstantno morao da pušta gas kako bi izbegao sudar. Max vozi agresivno i bilo je samo pitanje vremena kada će doći do ovakvog udesa“, zaključio je Shovlin.

Od sada nas možete pratiti i na INSTAGRAMU. Vesti kao i ostale novosti možete pratiti i preko našeg Viber Public Chata klikom OVDE kao i našem forumu. Takođe zapratite našu Facebook stranicu i Twitter nalog.

1 Comment

Leave a Reply