Mercedes očekuje tešku VN Španije

Mercedes F1 Media Centre/Steve Etherington

Direktor trkačkih operacija tima izarzio je zabrinutost po pitanju performansi i pariranja Red Bullu.

Formula 1 se ovog vikenda vraća u Španiju, koje je trebalo da bude i prva trka u šampionatu po dolasku u Evropu. I pored pobede u Portugalu, nemački tim se na prve dve trke dosta mučio da održi tempo u odnosu na Maxa Verstappena pa prema rečima Andrew Shovlin sličan scenario nas očekuje i u Barseloni.

“Mi imamo veliku listu sa stvarima koje nas zabrinjavaju.” kazao je Shovlin. “Ovde može da bude dosta toplo. Podloga je dosta agresivna i dosta muči gume a mi smo sada bili na dve staze na kojima su vremenski uslovi bili hladniji što znači da je bilo i teže održati gume na radnoj temperaturi. Barselona je manje-više kao Bahrein, gde se stvari uglavnom pregrevaju a jasno je da nam uslovi na prvoj trci nisu odgovarali pa zbog toga smo veoma zabrinuti.”

Od sada možete nas pratiti i na INSTAGRAMU. Vesti kao i ostale novosti možete pratiti i preko našeg Viber Public Chata klikom OVDE kao i našem forumu. Takođe zapratite i našu Facebook stranicu i Twitter nalog kao i da svoj komentar o ovoj temi sada možete ostaviti na dnu ove stranice.

You must be logged in to post a comment Login

Ostavite komentar