McLaren je veoma zadovoljan dosadašnjom saradnjom sa Mercedesom

Motorsport Images/McLaren Racing/Charles Coates

Tim iz Vokinga naredne sezone vraća se na koriščenje nemačkih agregata.

U teroji McLaren bi ovoga puta trebalo da nadoknadi svoj zaostatak, pre svega jer ove godine timovi će imati na raspolaganju dva razvojna tokena a tim iz Vokinga je zbog adaptacije novoga motora oba tokena već potrošio. Ipak, tehnički direktor tima James Key izjavio je da oni ipak idu u pravom smeru.

“Nažalost, mi nismo počeli sa radom onliko rano koliko smo i želeli.” kazao je Key za F1 Nation podcast o ponovnoj saradnji sa Mercedesom. “Ali, mislimo da smo lepo uhvatili priključak. Interakcija sa Mercedesom je fantastična, oni su nas veoma podržali i reorganizovali jer su znali da smo imali jako malo vremena. Radili su veoma efektivno u poslednjih nekoliko meseci.”

Izmene na podu bilda biće jedan od ključnih faktora na polju performansi u narednoj sezoni, pa tako aerodinamičlko odelenje ubrazno radi kako bi nadoknadilo gubitak prijanjana. “To je veliki udradac, ali mi pokušavamo da pobedimo i uradićemo sve šta i najboje umemo. Svake nedelje pravimo određeni napredak, ali put je dugačak.” dodao je tehnički direktor McLarena.

Od sada možete nas pratiti i na INSTAGRAMU. Vesti kao i ostale novosti možete pratiti i preko našeg Viber Public Chata klikom OVDE kao i našem forumu. Takođe zapratite i našu Facebook stranicu i Twitter nalog kao i da svoj komentar o ovoj temi sada možete ostaviti na dnu ove stranice.

You must be logged in to post a comment Login

Ostavite komentar