Marko: Ove godine imaćemo od 10 do 15 trka

Getty Images/Red Bull Content Pool/redbullcontentpool.com

Organizacija Formule 1 kao i timovi rade na tome da što pre šampionat vrate na stazu.

Za sada prema prvim najavama Formula 1 trebala bi da krene iz Austrije i to dvostrukom trkom na stazi Red Bull Ring. Ipak, dalji nastavak sezone još nije poznat.

“Ako pogledate trenutnu situaciju, prve dve trke samo što nisu stigle. Koncept trke u Austriji poslat je našoj zdravstvenoj organizaciji i oni sada rade na analizi slučaja. Sigurnost i zdravlje svih je primarna stvar, ali naše viđenje situacije je da moramo što pre da se vratimo normalnom životu što uključuje sport i publiku.” kazao je Dr. Helmut Marko za Oe24.tv.

On je dodao da postoji određena mogućnost da imamo mali broj gledalaca na stazi pokraj Spilberga, ali da ovaj scenario još nije primaran. Ipak, po njegovim rečima u ovom momentu kalendar Formule 1 ne bi mogao da ima više od 18 trka.

“Sa puno dobre volje imaćemo od 10 do 15 trka. To je dovoljno da šampionat bude onaj pravi, ali zahtevaće puno fleksibilnosti što se tiče organizacije. Zbog toga trebamo još odmah da startujemo kako bi sport preživeo jer su nam potrebne trke.”

Vesti kao i ostale novosti od sada možete pratiti i preko našeg Viber Public Chata klikom OVDE kao i našem forumu. Takođe zapratite i našu Facebook stranicu i Twitter nalog.

(Diskusija)

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *