Vesti

Leclerc: Bio bih srećan da ostanem u Ferrariju do kraja karijere

Monačanin bi vozio za Ferrari do kraja karijere bez obzira na to kakve mu bolide pruži italijanski proizvođač.

Ferrari je nakon prve trke u Bahreinu jasno iza Red Bulla i Mercedesa, pa možda čak i McLarena. Leclerc je na kvalifikacijama ponovo izvukao dodatni tempo iz rukava, pa je trku startovao sa četvrtog mesta.

Ipak, i pored svih poboljšanja, tim nije ove godine ni blizu forme u kojoj je bio pre par godina.

Ono što je jasno nakon svega je da Leclerc bukvalno živi za crveno i Ferrari bez obzira na formu tima.

“Istina je da određene odluke van staze utiču na vašu karijeru, ali ja sam veoma srećan što sam u Ferrariju i bio bih srećan kada bih mogao da ostanem sa timom do kraja karijere. Ferrari je uvek bio moj san. Moj izazov je da vratim tim na pobednički put. Jasno mi je koliko je bitno kakve izbore i odluke pravim, ali sada je jedini cilj da se Ferrari vrati na vrh. Siguran sam da imamo potencijal da to ostvarimo”, izjavio je Leclerc u intervjuu za list La Republica.

Trka u Imoli će otkriti više nego ona u Bahreinu pošto neki veruju da je staza u pustinji odgovarala Ferrarijevim bolidima.

Međutim, to ne brine previše Leclerca: “Mislim da smo ove godine obavili veoma dobar posao i moramo da ostanemo čvrsto na zemlji. Moramo da budemo veoma oprezni pošto se u Formuli 1 stvari veoma brzo menjaju. Plodovi rada se vide tek kada smo u borbi sa konkurentima. Morate imati strpljenja. To je nešto što sam uspeo da razvijem odavno.”

“Kada postoji tehnički zastoj, potrebno je vreme da bi se sve resetovalo i tokom tog perioda morate da ostanete mirni. Ljutnja i nestrpljenje nisu konstruktivni. Mislim da sam u tom pogledu dosta napredovao inače ne bih mogao da se vratim u ritam koji je neophodan za pobede.”

On se još jednom osvrnuo i na novog timskog kolegu Carslosa Sainza.

“Promenio je nekoliko timova u poslednjih par godina i mislim da je uvek interesantno dobiti informaciju o procesu rada kod rivala. Na mene je veliki utisak ostavila njegova motivacija. On je tek u prvoj godini sa nama, ali odmah vidite da želi da odmah pruži vrhunske rezultate. Cela ta euforija je prosto zarazna, ali i korisna za ceo tim. Mislim da je za tim uvek dobro kada ima dva vozača koji su spremni da guraju jedan drugog napred i da se bore za pobede. Sa njim svakako provodim više vremena nego sa Vettellom. Sa Sebastianom sam se često mimoilazio. Kada ja odlazim, on dolazi i suprotno. Carlos i ja smo praktično istim danima u fabrici i provodimo dosta vremena zajedno”, rekao je Leclerc.

Od sada možete nas pratiti i na INSTAGRAMU. Vesti kao i ostale novosti možete pratiti i preko našeg Viber Public Chata klikom OVDE kao i našem forumu. Takođe zapratite i našu Facebook stranicu i Twitter nalog kao i da svoj komentar o ovoj temi sada možete ostaviti na dnu ove stranice.

Ostavite komentar