La Gazzetta: Williams bi mogao da postane partnerski tim Alpina

Francuska kompanija ima velike planove za Formulu 1.

Krajem januara objavljena je vest da će Luca De Meo postati prvi čovek upravnog odbora Renaulta a ovaj Italijan se odmah po dolasku na ovu funkciju odlučio da za promene u F1 odeljenju gde se Cyrilu Abiteboulu zahvalio na saradnji. Kako piše ovaj italijanski list, sledeći projekat je da neki od trenutnih timova postane upravio junior tim Alpina.
Sada, kako piše La Gazzetta dello Sport, Alipne bi trebao da od 2022. da snabdeva Williams svojim agregatima.
“Ambicija tima je veoma jasna za De Mea, kao što i svako drugi se razume u motosport, a sve dok je na čelu Alpina, ovaj tim neće moći da se takmiči sa Mercedesov koji ima tri klijentska tima, Ferrarijem sa dva i Hondom takođe sa dva tima. Sam proizvođač motora mora da ima svoje klijente kako bi mogao da generiše što više podataka.
Sa druge strane ovaj izvor piše da je Williams trenutno stopirao dalje pregovore o saradnji sa Mercedesom, koji im je dobavljao motor, menjač i druge razne delove, pre svega zbog trenutnih pregovora sa Renultom.

Od sada možete nas pratiti i na INSTAGRAMU. Vesti kao i ostale novosti možete pratiti i preko našeg Viber Public Chata klikom OVDE kao i našem forumu. Takođe zapratite i našu Facebook stranicu i Twitter nalog kao i da svoj komentar o ovoj temi sada možete ostaviti na dnu ove stranice.

You must be logged in to post a comment Login

Ostavite komentar