Španska Formula 4

Barter do pobede na prvoj trci na Aragonu, Jenić ostao bez sreće u samom finišu

f4spain.org

Srbin je u poslednjem krugu duživeo defekt na pneumatiku.

Zbog kazne od pet pozicija koju je zaradio na trećoj trci u Belgiji, Filip Jenić je morao da se pomeri i tako da sa sedmog mesta u ovaj okršaj krene sa 12. pozicije. Barter je iskoristio bolji start i poveo je kolonu ispred Tsolova dok je Jenić uspeo da napreduje za 1 mesto i posle prvog kruga zauzeo je 11. poziicju. Već u drugom krugu Srbin je napredovao za još četiri mesta jer su vozači ispred njega učestvovali u incidentu. Ipak, krug kasnije Jenić gubi sedmo mesto od Kucharczyka. Od tada naš as nije uspeo da drži priključak za Indonežaninom, ali je uspeo da se odvojio od ostatka kolone.

U 9. krugu izbačen je sigurnosni automobil jer je Mavlyutov ostao pored staze. Posle dva kruga opet je zavladala zelena zastava i a Barter je do samog kraja uspeo da se odbrani od Tsolova i dođe do pobede dok je treći bio Smal. Jenić je do finiša držao osmo mesto ali je u poslednjem krugu pao na 16. poziciju a trku nije završio do cilja već je otišao u garažu jer mu doživeo defekt na pneumatiku.


Toslov najbolji na kvalifikacijama, Jenić kreće sa sedmog mesta

Održane su prve kvalifikacije španske Formule 4 u Aragonu.

Posle petnaestominutne borbe za pozicije Tsolov zauzeo je najbolje startno mesto. Bugarin je stazu Motorland izvezao za 2m01.229s i tako se za 0.120s našao ispred Bartera. Filip Jenić uspeo je da se drži plasmana u prvih deset pa je krugom od 2m02.020s zauzeo sedmo mesto sa nešto manje od osam desetinki zaostatka za vodećima.

Prva trka je danas na programu od 18.10h.


Smalu pripao drugi trening, Jenić zabeležio 13. mesto

Nastavlja se trkački vikend na stazi Aragon.

Drugi trening za vozače španske Formule 4 ovoga puta započeo je sa 20 minuta zakašnjenja. Polovina vozača je rešila da izađe na stazu tokom uvodnih 20 minuta ove sesije, da bi se na kraju priključili i ostali vozači a među njima bili su i piloti Camposa. To je ipak stvaorilo malu gužvu nastazi, što je otežavalo svima da se se nađe prazan prostor ali uslovi su bili isti za sve.

Na kraju Smal je postavio najbrži krug od 2m01s.053s dok je Jenić imao tek 13. vreme sa 0.556 sekunde zaostatka. Srbinu je ovom prilikom i obrisan jedan krug.


Kusharczyk najbrži na prvom treningu na Aragonu, Jenić osmi

Naš vozač Camposa dobro je započeo novi trkački vikend.

Posle jučerašnjeg kolektivnog testa, na kome je Srbin zauzeo osmo mesto, na sličan način krenuo je i u početak zvaničnog trkačkog vikenda u Aragonu. Posle 45 minuta vožnje na prvom treningu najbrže vreme od 2m00.567s zabeležio je Kusharczyk koji je za 0.692s bio brži od Filipa Jenića pa je tako naš as na kraju zauzeo osmu poziciju.

Inače, vozači Camposa su prvi deo ove sesije proveli na prvom mestu pa je tako i Srbin jedno vreme držao drugu poziciju, ali su u samom finišu otišli u garažu posle čega su na scenu stupili vozači MP Motorsporta i zauzeli vodeće pozicije.

Ovo je raspored španske Formule 4 za prvi dan vikend u Aragonu.

Od sada nas možete pratiti i na INSTAGRAMU. Vesti kao i ostale novosti možete pratiti i preko našeg Viber Public Chata klikom OVDE kao i našem forumu. Takođe zapratite našu Facebook stranicu i Twitter nalog.

Ostavi komentar