Please assign a menu to the primary menu location under menu

Vesti

Još jedna solidna sezona za BeokartGP

Poslednji trkački vikend ove sezone u okviru SWS sampionata u karting trkama izdržljivosti se održao 22/23 oktobra na novoizgrđenoj stazi u Vratci (Bugarska).

Vožene su dve trke od 4h i 7h, u tri klase. Na njema je nastupalo ukupno 45 ekipa iz Evrope sa preko 150 vozača. Srbiju je predstavljao Beokart GP tim za koji su vozili Marko Rosić, Petar Vuleta, Bojan Poznanović i Vladimir Bajčetić. Uprkos jakoj konkurenciji naši momci su se odlično pokazali, zauzevši dva druga mesta u svojoj klasi.

Vikend je krenuo sa treninzima u subotu ujutru, da bi potom bile vožene kvalifikacije nakon kojih je krenula trka od 4h. Naša ekipa je zauzela četvrto startno mesto u klasi a Vladimir Bajcetić je bio vozač koji je započeo trku i odvozao prvi stint. Trka od 4h se vozi tako da svaki tim mora da napravi najmanje deset izmena sa minimalnim zadržavanjem u boksu od 130s . Nakon 2h vožnje na stazu ulazi vozilo sigurnosti koje vrši promenu smera, tako da se u drugom delu trke vozi kontra krug.

U tom trenutku Beokart GP je bio treći sa veoma malim zaostatkom u odnosu na vodeće. Kontra krug je našim vozačima mnogo bolje išao, pa su jako brzo uspeli da izbiju na vodeću poziciju. Imali su tempo za pobedu, ali mali peh u boksu, zbog ranijeg izlaska na stazu im je doneo kaznu od 15s. To ih je koštalo prvog mesta i najsjajnijeg odličija. Na kraju su kada se kazna sabere kroz cilj prošli sa samo 3.525s zaostatka za prvoplasiranim. Pobedila je domaća ekipa CLUBSPORT, a treći su bili GT3 RS koji su imali ceo krug zaostatka.

Nije bilo vremena za žaljenje, gorak ukus u ustima su morali brzo da ostave iza sebe jer je druga trka kretala u nedelju ujutru. Kvalifikacije su počele u 8:00 i trajale su dvadeset minuta. Nakon što su kartinzi raspoređeni na svoje startne pozicije otpočela je i trka od 7h. Nju je startovao Marko Rosić sa šestog mesta u klasi. On je odličnom vožnjom u prvom stintu, od ukupno osamnaest predviđenih, uspeo da se probije na vodeću poziciju. U istom ritmu su nastavili i Vladimir Bajčetić, Petar Vuleta i Bojan Poznanović.

U drugom delu trke nedostatak treninga je učinio svoje, pa je prednost domaćeg terena počela da dolazi do izražaja. GT3 RS je uspeo da pretekne naš tim i polako da se izdvoji na prvom mestu, a naši momci na drugom. Tako je ostalo i do samog kraja. Beokart GP je ponovo završio na više nego odličnom drugom mestu. Trećeplasirana je bila ekipa APES RACING.

Sveukupno jedna solidna sezona, u kojoj je BeokartGP osvojio još jedan podijum i jedno četvrto mesto, je privedena kraju na najbolji mogući način. Uprkos nedostatku sredstava za neki ozbiljniji trening, talenat je uspeo bar malo da dođe do izražaja i našim momcima donese uspeh na međunarodnom nivou. Možemo samo da im poželimo još bolje rezultate sledeće godine i da se nadamo da on neće ostati nezapažen od strane potencijalnih sponzora bez kojih je takmičenje u ovom sportu gotovo nezamislivo.

Ostavi komentar