Please assign a menu to the primary menu location under menu

Tračevi i spekulacije

Još jedan tim iz Azije želi da se priključi na gridu već 2025.

Pitlejn, VN Azerbejdžana 2023. / Mark Thompson/Getty Images/Red Bull Content Pool

Sve je više interesovanja za ulazak u najbrži cirkus.

Kako navodi F1i.com, tim koji bi za sada nosi ime LKY SUNZ želi da se priključi u šampionat već 2025. ili 2026. Naime, ova ekipe izgleda da je osigurala sredstva od američke sportske grupe Legends Advocates Sports Group sa jedne strane, dok sa druge finansije bi takođe obezbeđivali određeni biznismeni iz Azije.

Ova izvor navodi da ime LKY SUNZ inspirisano od činjenice da LKY skraćenica Lucky a na našem prevodu označava sreću dok SUNZ predstavlja sunce. Jedan od osnivača je i Benjamin Durand, čovek koji je bio uključen u funkcionisanje SMP Racing u WEC šampionatu od 2013. do 2016.i koji je ranije bio povezivan sa timom Panthera koji je takođe pokazao zainetersovanost za ulazak u Formulu 1.

Rok za prijavu novih timova ističe do 15. maja.

Od sada nas možete pratiti i na INSTAGRAMU. Vesti kao i ostale novosti možete pratiti i preko našeg Viber Public Chata klikom OVDE kao i našem forumu. Takođe zapratite našu Facebook stranicu i Twitter nalog.

1 Comment

  • Sad zamislite situaciju, za par godina (pod uslovom da seu F1 uključi još nekoliko timova), pa da kvalifikacije budu u punom smislu te reči. Tako da u svakoj sledećoj ne učestvuje bolid koji je bio u predhodnoj zadnji.

Leave a Reply