Please assign a menu to the primary menu location under menu

Španska Formula 4/Miloš Pavlović

Jeniću pomešana osećanja posle vikenda u Aragonu

foto: f4spain.org

Zvaršena je peta runda šampionata španske Formule 4.

Staza Motorland u Aragonu bila je ovoga puta domaćin vozačima i timovima u okviru nove runde Formule 4 iz Španije. Kao i u većini slučajeva akcija na stazi bila je raspoređena u tri dana, gde je u petak održan kolektivni test dok su u subotu i nedelju bili na programu treninzi, kvalifikacije i trke.

Filip Jenić na solidan način započeo je vikend u Aragonu, gde je posle testa pokazao da ima brzine i tempa ali je ovoga puta sve se svelo na detalje i fina podešavanja. Sutra dan usledili su treninzi a naš as je na prvom imao osmo mesto dok je na drugom upao u gužvu i na kraju zauzeo 13. poziciju. Prve kvalifikacije bile su dosta dobre za Srbina jer je na kraju imao sedmo startno mesto, ali je zbog kazne koju je zaradio u Belgiji u prvu trku morao da krene sa 12. pozicije. Ipak, Jenić je u prvom trkačkom okršaju brzo nadoknadio ovaj zaostatak i već posle drugog kruga došao do sedmog mesta. Na stazi je tada usledio incident i posle restarta trke nastala je gužva u kojoj se našao i naš vozač Camposa, gde je u poslednjem krugu doživeo defekt na pneumatiku i zbog čega je morao da ode u garažu.

foto: f4spain.org

Drugi dan vikenda Jenić je započeo na sličan način kao i prvi, jer je na drugim kvalifikacijama za treću trku imao osmo vreme. Nešto kasnije uledila ja i druga trka koja je bila nanjbolja za našeg asa jer je startovao sa 4. mesta koja je uspeo da zadrži do samoga kraja i dođe do novih velikih bodova. Dan se završio trećom trkom koja je bila dosta haotična sa puno incidenata. Jenić je i pored starta sa solidne osme pozicije omeo incident na stazi, gde se na restartu stvorila gužva koja je uhvatila našeg vozača zbog čega je on pao na 21. mesto. Od tada usledila je teška borba ali je do karirane zastave Srbinu uspeo da se probije do 14. pozicije.

foto: f4spain.org

“Vikend pomešanih osećanja, imali smo dobar tempo, ali je sreća falila u nekoliko navrata. Počev od prve trke gde sam u startu već pomeren 5 pozicija zbog kazne, ali uprkos tome pružio dobru trku i uključio se u borbu za prvih pet, ali u poslednjem krugu vozač iza mene koji se vraćao na stazu, zakacio je krilom moj zadnji levi točak i primorao me da se “dovucem” do garaže i ostanem bez vrednih poena. Druga trka je bila vrlo bitna za mene i moje samopouzdanje, start sa 4. mesta gde sam na kraju i završio. To mi je dalo vetar u ledja za treću trku, međutim nakon sigurnosnog automobila i ogromne gužve, zakacio sam se sa vozačem u 11. krivini čime sam pao na začelje i u roku pet krugova povratio brojna mesta, ali je to bilo dovoljno samo za 14. poziciju. Ostaje žal za izgubljenim bodovima, ali i eventualnom podijumu koji je bio na dohvat ruke. Nastavljamo dalje i već za nedelju dana se vraćamo u akciju, na testu u Barseloni.” izjavio je Filip Jenić za naš sajt.

Sada posle pet rundi u šampionatu Filip jenić zauzima osmo mesto u konkurenciji vozača sa 64 bodova.

Od sada nas možete pratiti i na INSTAGRAMU. Vesti kao i ostale novosti možete pratiti i preko našeg Viber Public Chata klikom OVDE kao i našem forumu. Takođe zapratite našu Facebook stranicu i Twitter nalog.

Leave a Reply