Honda se nada da se već naredne sezone može boriti za titulu

Mark Thompson/Getty Images/redbullcontentpool.com

Japanski proizvođač je na poslednjoj trci uspeo da zabeleži svoju prvu pobedu u V6 eri.

Max Verstappen zajedno sa Red Bullom uspeo je da donese prvi trijumf Hondi od povratka u šampionat, pa se tako japanski proizvođač nada da može da još jednom ponovi impresivne performanse i na VN Velike Britanije. Japanci sada veruju da su im potrebna još unapređenja kako bi mogli da smanje razaliku za Ferrarijem i Mercedesom, kako bi mogli da se što češće nađu na podijumu. Zbog toga, Honda prvo cilja na poboljšanje kvalifikacionih performansi.

“U kvalifikacijama mi vidimo da više zaostajemo za vodećima nego što je to slučaj na trci.” kazao je tehnički direktor Honde Toyoharu Tanabe za Motorsport-total.com. “Zbog toga, naredno unapređenje biće po pitanju kvalifikacionog moda.”

Sličan stav ima i direktor Hondinog F1 programa Masashi Yamamoto:

“Nastavićemo da se poboljšavamo na polju performansi i pouzdanosti. Sa ovim unapređenjima pokušaćemo da što više damo snage Red Bullu, mada već sledeće godine imaćemo još više snage koju moramo da iskoristimo.”

Sa druge strane Red Bull zadovoljan je Hondin razvojem, pa se tako tim iz Milton Kinsa nada da se u 2020. može boriti za šampionat.

(Diksusija)

You must be logged in to post a comment Login

Ostavite komentar