Trke i testiranja

Hamilton: Nemam za šta da se izvinjavam

Lewis Hamilton nakon VN Velike Britanije 2021.

Britanac kaže da ne duguje Verstappenu izvinjenje nakon njihovog udesa na Silverstonu.

Holandski vozač je nakon incidenta čak morao i u bolnicu na dodatne preglede, pošto je udarac njegovog bolida u zid generisao silu od čak 51G.

Sudije su kasnije kaznile Hamiltona zbog incidenta, ali ga ni to nije omelo da dođe do rekordne osme pobede na domaćem tlu.

Hamilton sa druge strane i dalje smatra da ništa nije zgrešio.

„Mislim da trenutno nisam u situaciji da treba da se izvinjavam za bilo šta. Trkali smo se. Čeka nas još dosta teških trka i duela i moramo da naučimo da napravimo balans u toj borbi. Ne slažem se sa odlukom sudija, ali prihvatio sam kaznu i nastavio sa svojim poslom. Neću da kukam sada zbog kazne. Sako će imati različito viđenje, ali mene nije briga šta ljudi misle. Radim to što radim i stvarno sam ponosan na ovu pobedu“, izjavio je Hamilton.

On se potom osvrnuo i na duel sa Leclercom, za kog kaže da vozio s poštovanjem.

„On je pošteno vozio i ostavio je dovoljno prostora. Bio sam tu negde u liniji sa njim i znao je gde sam, ali je i pored toga nije popuštao. Samo je malo šire otišao i uspeo je da zadrži bolid na stazi. To je bilo dobro trkanje. Za mene je vreme stalo u tom trenutku. Samo sam gledao da opet ne bude kontakta, ali mislim da je duel bio fer, balansiran i tako bi trebalo da se trkamo“, rekao je Hamilton.

Vezač Mercedesa je ovom pobedom i odustajanjem Verstappena smanjio svoj zaostatak u šampionatu na osam poena.

Od sada nas možete pratiti i na INSTAGRAMU. Vesti kao i ostale novosti možete pratiti i preko našeg Viber Public Chata klikom OVDE kao i našem forumu. Takođe zapratite našu Facebook stranicu i Twitter nalog.

Leave a Reply