Please assign a menu to the primary menu location under menu

Vesti

Hamilton najbrži na oba treninga u Abu Dabiju

Britanac je u oba navrata imao bolje vreme od timskog kolege i glavnog rivala za osvajanje titule, Nica Rosberga.

Svetski šampion je tokom prve sesije imao manji incident nakon što je izgubio kontrolu nad bolidom zbog lošeg balansa. On je ipak i pored toga ostvario najbolje vreme koje je bilo tri desetinke bolje od Rosbergovog, dok je Nemac smanjio zaostatak u drugoj sesiji na samo osam stotinki.

Iza njih se situacija menjala. Red Bull je na prvoj sesiji imao jasnu prednost u odnosu na Ferrari, međutim onda je Sebastian Vettel sjajno vozio na drugoj i trening je završio svega dve desetinke iza Hamiltona.

Ipak, ni njegov dan nije bio potpuno čist pošto se u jednom trenutku pošalio na probleme sa menjače zbog čega je morao da se vrati u Ferrarijevu garažu. S obzirom da su u pitanju menjač i motor predviđeni za slobodne treninge, Vettel neće dobiti kaznu ukoliko bude morao da promeni komponente.

Verstappen je prvu sesiju završio kao najbliži pratilac Mercedesa sa četiri desetinke zaostatka, dok je na drugom treningu skliznuo na četvrto mesto. Treba istaći da su vozači Red Bulla imali i određenih problema sa gumama na drugom treningu, pa će za njih sutrašnja prepodnevna sesija biti od velikog značaja.

Iza njih u prvih deset je situacija ostala identična kao na prethodnim trkama. Glavni duel će se voditi između Force Indije i Williamsa. Na prvom treningu je prednost imao Indijski tim predvođen Perezom, dok je Bottas na popodnevnoj sesiji uzvratio udarac.

Većih incidenata na treninzima nije bilo, a najviše problema je čini se imao Kvyat koji je na prvoj sesiji imao pucanje gume, dok je na drugoj imao okretanje pri velikoj brzini i imao je sreće što je izbegao kontakt sa zaštitnim zidom.

 

Vremena sa prvog treninga

20161125_173215000_ios

 

Vremena sa drugog treninga

20161125_173223000_ios

 

(Diskusija)

Leave a Reply