Please assign a menu to the primary menu location under menu

Vesti

Hamilton: Ferrari favorizuje Vettela ispred Raikkonena

Vozač Mercedesa izjavio je da mu je sada jasno ko je prvi vozač italijanskog tim.

Sebastian Vettel i Kimi Raikkonen vodii su veliku bitku na VN Monaka, iz koje je Nemac na kraju izašao kao pobednik. Raikkonen je uspeo da zabeleži pol poziciju na subotnjim kvalifikacijama, ali je prvo mesto izgubio tokom perioda zamene pneumatika. Finac bio je vidno nezdovoljan posle trke a Vettel je demontovao da je ovo bila timska strategija zamene mesta.

“Meni je jasno koga je Ferrari izabrao za prvog vozača, jer oni daju sve od sebe kako bi Sebastian najviše profitirao u trci. Ovde je teško da i sa takvom strategijom vodeći vozač izgubi svoje mesto na stazi, osim ako tim tako ne odluči.” kazao je Hamilton.

Hamilton je već bio u sličnoj situaciji kada je na VN Španije Valtteri Bottas odigrao značajnu ulogu u zadržavanju Sebastiana Vettela. Na pitanje novinara da li će i on tražiti od svog tima da ga podorži u borbi za titulu, Hamilton je odgovorio:

“Valtteri radi strašno dobar posao, ali mislim da još nismo u situaciji da favorazujemo jedan drugog. Bitno je da funkcionišemo kao tim, a sezona nje veoma duga. Ko zna šta će se sve desiti, možda ja budem taj koji će trebati da pomogne Valtteriju.”

(Diskusija)

Leave a Reply