Trke i testiranja

Hamilton: Ako je mogao Ocon, mogao sam i ja; Pirelli: Ne bi izdržao

Hamiltonov prvi set guma na VN Turske 2021.

Glavna tema nakon VN Turske su Hamiltonove gume i odluka Mercedesa da ga u finišu trke uvede u boks sa trećeg mesta.

Mercedes je pit-stop planirao u 42. krugu, ali je Hamilton odbijao promenu, koja je na kraju morala da bude obavljena, ali devet krugova kasnije.

Sedmostruki svetski šampion je bio ljut preko radija, a nakon trke su mu francuski novinari rekli da je Ocon na jednom setu uspeo da završi trku.

„Stvarno je to uradio? Ne znam šta da kažem. Ako je on mogao, mogao sam i ja“, izjavio je Hamilton.

Toto Wolff je rekao da Hamilton ne bi mogao do kraja trke da zadrži treće mesto na starim gumama i da bi verovatno završio iza Gaslyja.

Sa njim se slažu i iz Pirellija pošto je i prvi čovek italijanskog proizvođača guma Mario Isola rekao da gume ne bi izdržale.

„Pregledali smo Hamiltonove gume nakon trke i rekao bih da ne bi izdržao do kraja. Bio je na samom limitu. Potrošnja gume, posebno na kraju, je bila ogromna. Praktično su vozili na konstrukciji. To je bilo opasno i baš su išli do granice“, izjavio je Isola.

Lewis Hamilton
Lewis Hamilton na trci za VN Turske 2021.

Njega su potom pitali kako je Ocon uspeo da sa jednim setom dođe do kraja trke na šta je on odgovorio: „Svaki bolid je drugačiji i nivo potrošnje guma se razlikuje u zavisnosti od toga koliko je vozač agresivan tokom trke. Međutim, manje više sve gume su bile potpuno odrane, ne samo Oconove i Hamiltonove. Nova podloga ove godine pruža više prijanjanja i abrazivna je. Bilo je baš na limitu. Predložio sam mojim inženjerima tokom trke da obaveste timove da ne rizikuju sa jednim setom guma“, rekao je Isola.

Od sada nas možete pratiti i na INSTAGRAMU. Vesti kao i ostale novosti možete pratiti i preko našeg Viber Public Chata klikom OVDE kao i našem forumu. Takođe zapratite našu Facebook stranicu i Twitter nalog.

Leave a Reply